Ez már undorító: Varga Judit most az Európai Bizottság alelnökét mocskolja

Fidesz-mentalitás: a Türk Tanácsot imádjuk, a minket ezermilliárdokkal támogató Uniót köpködjük.

A nehezen minősíthető Varga Judit igazságügyi miniszter vasárnap a Facebook-oldalán rontott neki Vera Jourová-nak, az Európai Bizottság jogállamiságért, európai értékekért felelős cseh alelnökének.

Varga Juditnak nem tetszik, hogy Jourová a jogállamisági kritériumok betartásához kötné a Magyarországnak juttatott uniós támogatásokat.

Varga posztját változtatás nélkül idézzük:

„Ismét kibújt a szög a zsákból. Pár hétig úgy tűnt, hogy Vera Jourova az Európai Bizottságtól elvárható függetlenséggel foglakozik a magyar jogszabályokkal.

Ez a liberális fősodorban pár pillanatra okozott is némi bénultságot, hisz nem tudtak mit kezdeni azzal a brüsszeli megállapítással, hogy a magyar koronavírus törvény nem ellentétes az uniós joggal és nincs szükség Magyarország elleni uniós eljárásra.

Sokáig persze nem tűrhették ezt az új hangot és pártatlannak tűnő eljárást, ezért a hálózat nyilvánvalóan még nagyobb nyomás alá helyezte a szereplőket, aminek az első eredménye Jourova tegnapi Frankfurter Allgemeine Zeitung-nak adott interjúja, amelyben egyrészt próbál mentegetőzni a magyar koronavírus törvénnyel kapcsolatos korábbi álláspontja miatt, másrészt nyíltan fenyegetőzik az uniós pénzek megvonásával, harmadrészt visszatér ahhoz a jól ismert módszerhez, hogy ha a konkrét jogszabályokba nem tudnak belekötni, akkor arról kezdenek értekezni, hogy kontextusban kell vizsgálni, hogy mi történik hazánkban.

Magyarországon élő embereknek talán kommentálnom sem kell alelnök asszony azon szürreális mondatait, miszerint Magyarországon a médiát megbénítják és a rémhírterjesztéssel kapcsolatos új büntetőjogi tétel öt év börtönnel fenyegeti az újságírókat, akik számára ez óriási pszichológiai nyomást jelent.

Az viszont sokat mondó kijelentés Jourova részéről, hogy a magyar helyzet követésére kapcsolatot tart fenn a magyar újságírókkal és a civil szervezetekkel, és csak bátorítani tudja az újságírókat, hogy tegyenek jogi lépéseket, ha megvádolják őket.

Kérdés persze, hogy mennyire megalapozott információkat kaphat a magyarországi helyzetről a “kapcsolataitól”, ha olyan megállapításokra ragadtatja magát, hogy Magyarországon olyan félelmetes a légkör, amelyben a véleménynyilvánítás szabadsága nem is létezhet. Vajon mit szól ehhez az index.hu, 444.hu, 24.hu, hvg.hu, hirklikk.hu, és társaik? Akkor ők hova álljanak?”

Ismét kibújt a szög a zsákból. Pár hétig úgy tűnt, hogy Vera Jourova az Európai Bizottságtól elvárható függetlenséggel…

Közzétette: Varga Judit – 2020. május 10., vasárnap

.

Valódi Hírek