Friss: Börtönre és vagyonelkobzásra ítélték Hegedűs Zsuzsa volt személyi titkárát

Sok volt a rovásán. Az ítélet jogerős.

Jogerős ítéletet hozott kedden a Fővárosi Törvényszék Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki megbízott volt személyi titkárának, Bogdán Lászlónak az ügyében. (A férfi nem azonos Cserdi polgármesterével, csupán névrokona! – a szerk.)

Bogdánt közokirat-hamisítás, hivatali visszaélés, valamint nagyobb kárt okozó, folytatólagosan és üzletszerűen elkövetett csalás bűntettével vádolta az ügyészség.

Meglepetést okozott a bíróságon azzal, hogy ma megjelent és beismerő vallomást tett, ugyanis korábban többször kimentette magát.

A bíróság kedden ítéletet hozott: Bogdán Lászlót

1 év 9 hónap börtönre ítélték, 3 év próbaidőre felfüggesztve.

Emellé 2,7 millió forint vagyonelkobzást is elrendeltek.

Bogdán László a bíróságon / fotó: Magyar Nemzet

Bogdán 2010 és 2014 között Hegedűs Zsuzsának, Orbán szegényügyi tanácsadójának a jobbkeze volt, illetve az alapítványának munkájában is aktívan vett részt, a

Parlament miniszterelnökségi szárnyában dolgozott.

Az ügyészség azért emelt vádat 2016-ban Bogdán ellen, mert a Miniszterelnökségen jelentős kárt okozva jogosulatlanul igényelt szolgálati autót sofőröstül.

A vádirat szerint 32 ilyen alkalom volt, többször Rózsafa településre vitette magát és a kampányeszközeit, mert 2014-ben a Fidesz–KDNP támogatásával ezen a településen indult polgármesternek, és nyert is.

Az is előfordult, hogy Hegedűs lakásához vitette magát, mert

a főnöke kutyáját vitte sétálni.

Emellett 2014-ben jogosulatlanul igényelt diplomata-útlevelet, de volt, hogy hivatali eljárást színlelve, térítésmentesen kért ki járási földhivataloktól tulajdoni lapokat, amik azért kellettek, mert személyi titkári befolyását felhasználva indult és nyert a Nemzeti Földalap pályázatain.

Itt állami földek haszonbérleti jogait nyerte el húsz évre.

(Index nyomán)

Valódi Hírek