Friss: Elképesztő indokkal tagadta meg a rendőrség a Kétfarkú Kutya Párt ceglédi tüntetését

„Demokrácia”, Fidesz-módra!

A Kétfarkú Kutya Párt még kedden jelentette be a rendőrségen, hogy „Kiállás a kormány politikája mellett, MKKP népszerűsítése, aláírásgyűjtés az Európai Ügyészséghez való csatlakozásért” címmel szombaton 17:30 és 19:30 között tüntetést akarnak tartani Cegléden, a Szabadság téren.

A rendőrség visszautasította a Kétfarkúak kérelmét, azzal az indokkal, hogy ez nem tartozik a gyülekezési törvény hatálya alá.

A rendőrség szerint amennyiben az adott helyen, egyszerre tartózkodó személyeket, az adott kérdésben való véleménynyilvánítás célja nem köti össze, magatartásuk nem tekinthető gyülekezésnek.

Ennek megfelelően annak ellenére, hogy valamilyen kommunikációs elem megjelenik, nem tekinthető gyülekezésnek, ha … egy információs pult, esetleg szórólapot osztó személyek körül összeverődik a tömeg, és az ott tartózkodók adott esetben hangosan fejtik ki a kérdéssel kapcsolatos – akár ellentétes, akár egyetértő – álláspontjukat.”

A Kétfarkúak az erről szóló rendőrségi végzést kitették a Facebook-oldalukra is.

Kovács Gergőék úgy kommentálják a hatóság lépését:

„Megtiltotta a szombati tüntetést Cegléden a rendőrség. Mondván, hogy egy tüntetés az nem politikai véleménynyilvánítás. Lol. Persze fellebbeztünk, csak hát kérdés, hogy még időben tudunk-e nyerni.
Ugyanezzel próbálkoztak pár hete Ajkán, ott az aláírásgyűjtést nem tartották véleménynyilvánításnak. Azt a pert megnyertük.”

Megtiltotta a szombati tüntetést Cegléden a rendőrség. Mondván, hogy egy tüntetés az nem politikai véleménynyilvánítás….

Közzétette: Magyar Kétfarkú Kutya Párt – 2019. január 3., csütörtök

.

Közben a 444.hu arra emlékeztet: a bíróság egyszer már elutasította az ajkai rendőrség hasonló érvelését, amikor a hatóság határozatban nem engedélyezte, hogy területhasználati díj lefizetése nélkül gyűjtsön aláírásokat novemberben és decemberben a Magyar Kétfarkú Kutyapárt Ajka főterén.

A rendőrség akkor is arra hivatkozott, hogy a gyűjtés nem a gyülekezési, hanem a közterületi rendtartási törvény hatálya alá esik, amelyért akár használati díjat is elkérhetnek.

A bíróság akkor figyelmeztette az ajkai rendőrséget, a jövőben ne tájékoztassa félre a bejelentőket, és a Veszprémi Törvényszék helyett a Fővárosi Törvényszékhez küldje őket, amely a gyülekezési törvényt érintő bírósági ügyekkel foglalkozik.

Valódi Hírek