Dagad a botrány: Az ELTE docensei közösen tiltakoznak a kormányszóvivő Heller Ágnest gyalázó kijelentése ellen

Nekünk ég az arcunk Kovács Zoltán helyett.

Mi is beszámoltunk róla, hogy a magyar kormány nemzetközi szóvivője, Kovács Zoltán egészen példátlan stílusban esett neki Heller Ágnesnek, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagjának, nemzetközileg jegyzett filozófusnak.

Kovács azt írta a Twitteren:

Heller Ágnes egy öreg, bigott, lejárt szavatosságú kommunista.

Heller az ATV kamerája előtt már tegnap kemény választ küldött Kovácsnak (ezt itt tudod megnézni), ma pedig az ELTE tanárai, docensei fogalmaztak meg tiltakozó nyilatkozatot a kormányszóvivő embertelen szavai ellen.

A közleményt az ELTE honlapjáról változtatás nélkül idézzük:

TILTAKOZÁS

Az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézete Intézeti Tanácsának tagjai a leghatározottabban tiltakozunk Kovács Zoltán kormányszóvivő megalázó, embertelen közleménye ellen, amelyben az MTA rendes tagjával, a nemzetközi elismertségű tudóssal szemben kulturált országban megengedhetetlen hangot ütött meg.

Heller Ágnes, az ELTE BTK professzor emeritusa Lukács Györgynek, az Esztétika Tanszék létrehozójának egykori tanítványa, akit egykor éppen a kommunista rendszerrel szembeni véleménynyilvánítása miatt üldöztek el az országból.

Heller Ágnes professzornak a miniszterelnökről alkotott véleménye a politikai szabadság, s ennyiben a társadalmi nyilvánosság része, míg Kovács szóvivő nyilvános megszólalása a személy integritásának durva megsértése. Heller Ágnes életkorának semmi köze politikai nézeteihez.

Heller Ágnes könyvei több tucat nyelven jelentek meg, ő maga számos egyetemen tanított, s büszkék vagyunk arra, hogy a kollégái lehetünk.

Kovács Zoltán egy magát kereszténydemokratának valló kormány szóvivője, s a kereszténység fontos, szép hagyománya a bocsánatkérés. Ez a lehetőség nyitva áll a szóvivő előtt is, elvárjuk, hogy gyakorolja.

Dr. Bacsó Béla egyetemi tanár
Dr. György Péter egyetemi tanár
Dr. Hammer Ferenc egyetemi docens
Dr. Kovács András Bálint egyetemi tanár
Dr. Radnóti Sándor professzor emeritus
Dr. Somlyó Bálint egyetemi docens

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Kapcsolódó cikkünk:

https://nyugatifeny.hu/2018/08/16/heller-agnes-kemenyen-visszaszolt-az-ot-leprazo-kormanyszovivonek-video

Valódi Hírek