Égbekiáltó pofátlanság: A fideszes Tasó László úgy osztja az EU-s segélycsomagokat, mintha azt a kormány adná

Ehhez igazán vastag bőr kell!

Tasó László, fideszes képviselőjelölt, egyben államtitkár az alábbi fotóval és „Segítség a rászoruló családoknak” című szöveggel osztotta meg, hogy Vámospércsen személyesen vitte ki a rászorulóknak szánt élelmiszer-csomagokat:

A képhez azt írta:

„A magyar gazdaság ereje már lehetővé teszi, hogy a családtámogatási rendszer lehetőségein túl és a szociális juttatások keretein felül is segítséget kapjanak a kisgyermekes családok.

Júniusban Borsod, Hajdú és Szabolcs megyékben indult, majd januártól mind a 19 megyében elérhetőek a 3 éves kor alatti gyermeket nevelő szülőknek és gyermekekre kérhető segélycsomag, a Rászoruló Személyeket Támogató Program keretében. A tartós élelmiszerekből álló alapcsomag havonta igényelhető a gyermekvédelmi támogatásban részesülő családoknak, illetve évente egy alkalommal a tartós fogyasztási cikkeket tartalmazó egységcsomag.

Január végégig az országban 121 ezer csomag került kiosztásra, mintegy 977 millió Ft értékben, ebből Hajdú-Bihar megyében 18.917 csomag került átadásra a nehéz helyzetben élő családoknak. Vámospércsen 57 és Nyírmártonfalván 18 csomagot adtak át a főigazgatóság dolgozói. Jó volt látni a mesekönyvnek, íróeszközöknek, játékoknak örülő gyerekeket és szüleiket, akik örömmel vették át a kormány segélyküldeményét.

Mindig lesznek rászorulók, akik segítségre szorulnak és azoknak, akiknek van erejük és lehetőségük segíteniük is kell, azért mert ezt tanították nekünk, ezt láttuk és ez a lelki parancsunk. Magyarország mindig lesz annyira erős, hogy képes legyen megteremteni a családok támogatásához és a rászorultak megsegítéséhez szükséges gazdasági alapot.

Mindig lesz szándék és akarat, hogy a segítség oda érkezzen, ahová a legnagyobb szükség van rá.”

Aprócska probléma, hogy a Tasó által hivatkozott Rászoruló Személyeket Támogató Operatív Programot 2016-ban egy európai uniós segítségnyújtási alap, a FEAD indította el és támogatja.

Tasó László tehát egyszerűen hazudik, amikor azt írja „Magyarország mindig lesz annyira erős, hogy képes legyen megteremteni a családok támogatásához és a rászorultak megsegítéséhez szükséges gazdasági alapot.”, ugyanis egy európai uniós támogatással henceg úgy, mintha azt a kormány adná.

Közben pedig a hivatalos Fidesz-kommunikációban leginkább csak köpködik „Brüsszelt”.

A turpisságot kiszúró 444.hu megjegyzi: a dobozokon – minthogy kötelező – ott van a Széchenyi 2020 logo, de ugyanakkora lapon azt is rájuk ragasztották, hogy:

„EZT A CSOMAGOT MAGYARORSZÁG KORMÁNYA JUTTATTA EL ÖNHÖZ ÉS CSALÁDJÁHOZ.”

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson a valóság!

Valódi Hírek