Feljelentették Gaskót a rongyrázás miatt, bukhatja a méregdrága Audiját

Hűtlen kezelése kísérlete miatt feljelentést tettek a Gaskó Istvánhoz, a VDSZSZ és a Liga Szakszervezet volt elnökéhez köthető nagyszabású kiadások miatt – tudta meg az atv.hu.

Ahogy azt a Blikk birtokába jutott számlák alapján mi is megírtuk: Liga-elnök korában Gaskó megbízásából a

faliórát 320 ezer forintért,

függönyöket csaknem 6 millióért,

selyemszövetet 2 millióért és

egyedi tárgyalóasztalokat közel 7 millió forintért vásároltak,

az ATV pedig úgy értesült, hogy a március 13-i feljelentést egy héttel később kiegészítették „egy kifejezetten nagy értékű” AUDI A3 3.0 típusú személygépkocsi ügyével is.

Az ATV emlékeztet, hogy a 2011-es évjáratú, minden létező extrával (például masszírozó üléssel) ellátott prémiumautót több mint 8,5 millió forintért hirdetik a legnépszerűbb magyar használtautó-portálon. Ehhez képest az Audit 2016 májusában a VDSZSZ szövetség mélyen ár alatt, 4,8 millió forintért értékesítette Gaskó, az akkori VDSZSZ elnöke részére. A feljelentőkben már akkor is megfogalmazódott a gyanú, hogy az eladással kár érte a szervezetet.

A március 13-i feljelentést hivatalosan ismeretlen tettes ellen tették a BRFK Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztályán.

Gaskó a maga részéről azzal védekezik, hogy ez az elképesztő fényűzés teljesen érthető.

A Blikknek azt mondta, a tárgyakat a testület beleegyezésével vásárolta és bocsátotta a Liga Szakszervezet rendelkezésére, a szobáknak ugyanis kulturáltnak kellett lenniük.

„Egy országos szintű, jól működő, megfelelő anya­giakkal és nemzetközi kapcsolatokkal rendelkező érdekvédelemhez ez dukál. Vasúti vezérigazgató koromban a mai osztrák kancellár, Orbán Viktor és különböző miniszterek is megfordultak ott” – mesélte. 

Az, hogy szakszervezeti vezetőként nem éppen hízelgő képet sugároz magáról, úgy tűnik, Gaskónak nem jutott az eszébe, a hivalkodás pedig egy kicsit az agyára mehetett.

Amikor az ATV műsorvezetője a 320 ezer forintos órára célozva megjegyezte, hogy neki csak egy 5 ezer forintos óra lóg a falán, így replikázott:  Az a maga problémája. Majd lesz egyszer másik.” (Videó az arcátlan incidensről itt)

Valódi Hírek