Megint lerohadt az orosz metró, Tarlós a Sátánra gyanakszik

A „sikerszéria” folytatódik: ismét nem jár a felújított orosz metrószerelvény – derült ki Tarlós István főpolgármester pénteki sajtótájékoztatóján. A kocsit azután vették ki a forgalomból, hogy az alagútban minden ok nélkül satufékezett egyet.

MTI fotó

Helyszíni beszámolók szerint a szerelvény a Pöttyös utcánál is lerohadt, ahol negyed órán át vesztegelt, mire egyáltalán kinyitották az ajtókat.

Mint megírtuk, a hétfőn bemutatott orosz metrószerelvényt kedden egy műszaki hiba miatt kiállították a forgalomból, szerdán újra bevetésre küldték, csütörtökön azonban megint nem indították el.

Tarlós maga is értetlenül áll a kedd óta tartó eseménysorozat előtt. Felidézte, hogy Combino villamosok 2006-os forgalomba állítása után is voltak problémák, akkor is felmerült a szándékosság gyanúja,

de ő nem gondolja, hogy így volna.

Értetlenségét fejezte ki azzal kapcsolatosan, hogy egy jármű, miután lefut 15 ezer kilométert, rögtön az első napokban egymás után ilyenek történnek. Aztán hozzátette, szeretett volna egy nagy levegőt venni, mert azt hitte, hogy valamit végre megoldottak, erre tessék.

„Szerinte ez valami Murphy-törvény lehet, vagy az ördögi erők játéka”

– mondta.

Tarlós később, jó szokása szerint kimért néhány kisebb korbácsütést a sosem elégedett sajtónak, majd ekképp összegzett:

„Szerintem ebben a 3-as metró-ügyben egészen biztosan a sátán keze van, de azért meg kéne tanulni végre örülni is valaminek”

(HVG nyomán)

Valódi Hírek