Videóval: Elképesztő zagyvaságot adott elő Tarlós István a bicskei ped0fil igazgató kitüntetéséről

Tarlós István mondandóját nem egyszerű nyomon követni.

Az egykori főpolgármester volt az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendége a minap.

A beszélgetés során szóba került V. János, a bicskei gyermekotthon egykori igazgatója, aki ped0fília miatt tölti börtönbüntetését, és akit 2016-ban Magyar Bronz Érdemkereszttel tüntettek ki. A Demokratikus Koalíció által bemutatott bizonyítékok szerint Orbán Viktor volt az előterjesztője és az ellenjegyzője a kitüntetésnek.

V. Jánost emellett Bárczy István-díjjal tüntette ki a fideszes városvezetés 2015-ben.

Karácsony Gergely javaslatára a Fővárosi Közgyűlés visszavonta a díjat 2019-ben.

Az ATV műsorában Tarlós nem akart a műsorvezető konkrét kérdéseire válaszolni, inkább a saját tematikája alapján részletezte az eseményeket. Az egykori főpolgármester V. János kitüntetésével összefüggésben úgy fogalmazott: 2015-ben részint semmi jogi akadálya nem volt, hogy a volt igazgató ne kapjon egy oklevelet, ám állítása szerint

„ezzel együtt azt mondom, hogy hülyeség volt neki kitüntetést adni”.

Tarlós István ezután furcsa, kissé zavaros védekezésbe kezdett:

„nem azért kapta, mert senki sem emlékezett rá, hogy volt egy ilyen ügy, hanem valószínűleg azért – ez nem egy jelentős fővárosi kitüntetés egyébként –, mert az illetékes bizottság egy 25 fős listát egyben terjesztett be, és én azt bőven el tudom képzelni, hogy én magam is valóban így lehettem, hogy ezt a listát a közgyűlésen nem olvasta senki végig”.

Mutatjuk a különös interjút:

(ATV Magyarország/YouTube/Nyugati Fény)

Valódi Hírek