Rohad a 450 milliós ceglédi dzsúdóközpont, a zsinagógában edzenek a dzsúdósok

Februárban adták át a ceglédi csarnokot, ahol repedeznek a falak, nem illeszkednek a pillérek, nincs parketta, se beígért konditerem, és legalább 50 millió forint hiányzik.

Bíró Tamás, a Ceglédi Vasutas Sportegyesület (CVSE) Dzsúdó Szakosztályának vezetőedzője szerint a Cegléden épült Közép-magyarországi Dzsúdó központ ügyében fél éve nem történik semmi előrelépés. Ami viszont eddig történt, az gyalázatos.

A mesteredző szerint

repedezik a fal a teremben,
a tartópillérek el vannak csúszva egymáshoz képest,
„mozog alul a föld”,

mindemellett

hiányzik a festés, nincs meg a beígért rugós tatami, nincs lerakva a parketta, nincs beépítve az öltöző és berendezve a konditerem.

fotó: Ceglédi Spotlight

Lesújtóan nyilatkozott az épületről Dobrotka Béla dzsúdómester is. Ő már tavaly feljelentette a szövetséget és annak elnökét, Tóth Lászlót költségvetési csalás gyanúja miatt.

Bíró Tamás még Seszták Miklósnak is írt az ügyben, megkérdezte a minisztert,

„hogyan áll ez a terem, hova tűnt belőle 50 millió forint. 400-ból felépítették, a kormány az 450 milliót szavazott meg a teremre. Se a szövetségnek, se a Nemzeti Sportközpontoknak nem volt joga hozzá, hogy ezt az 50 milliót onnan kivegye, és másra finanszírozza.”

Hogy világosabb legyen: 2013-ben és 2014-ben a sportágfejlesztés keretében 447,6 millió forintot adott össze az állam az új létesítményre. A 2014-es alapkőletétel idején a szövetség elnöke, Tóth László és Simicskó István, akkor még sportért felelős államtitkár is lelkesen kiállt a projekt mellett.

Ami furcsa, hogy ehhez képest a kivitelezésről szóló közbeszerzést a kivitelezéssel megbízott Aktív kft. 378 millió forinttal nyerte meg, és nem tudni, mi lett a maradékkal. Ehhez képest a Bíró által megkérdezett szakértők szerint

250-ből is simán kijött volna, de nem is ez az igazi baj, hanem hogy ennyiből sem készült el teljesen.

Ungvári Miklós olimpiai ezüstérmes és a ceglédi dzsudósok most a városi zsinagóga egy termét használják a felkészüléshez – megosztva a helyi fitness szakosztállyal. 10×10 négyzetméteren készülnek fel az ország legjobbjai.

(Ceglédi Spotlight/444)

Valódi Hírek