13 év fegyházat kaptak a gyerekkínzó szigetszentmiklósi „szülők”

Tizenhárom év fegyházbüntetésre ítélte a szülőket a szigetszentmiklósi gyermekbántalmazási ügy megismételt elsőfokú eljárásában a Fővárosi Törvényszék.

A törvényszék K. Rudolfot és K. Rudolfnét három rendbeli, társtettesként, folytatólagosan, tizenkettedik életévét be nem töltött hozzátartozó sérelmére elkövetett szexuális erőszak és kiskorú veszélyeztetése bűntettében mondta ki bűnösnek.

A fegyházbüntetés kiszabása mellett a bíróság megszüntette a vádlottak három gyermekük feletti szülői felügyeleti jogát, ezen felül meg kell fizetniük 2,7 millió forint bűnügyi költséget is.

Az ítélethirdetést követően mindkét vádlottat előzetes letartóztatásba helyezték.

A vádiratban az állt, hogy a házaspár nem gondoskodott gyermekeiről: nem adtak nekik rendszeresen enni, nem öltöztették őket, a kicsik óvodába egyáltalán nem, iskolába pedig rendszertelenül jártak. Felmerült, hogy a gyerekeket kicsi koruktól – egészen első emlékeiktől kezdve – napi rendszerességgel szexuálisan bántalmazták, és verték is mindannyiukat, illetve, hogy szüleik fekáliát és patkányt is etettek velük. Az ügy kapcsán számos hatósági eljárás indult, egy családgondozó munkaviszonyát pedig megszüntették.

A mai végzés nem jogerős. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védőik felmentésért, másodlagosan enyhítésért jelentettek be fellebbezést.

Valódi Hírek