Ingyen parkolás jár a budai Várban az Orbán-közeli éttermekhez

Nem kell pluszköltségek miatt aggódniuk a Budai Vár luxuséttermeibe autóval érkező vendégeknek: az I. kerületi önkormányzatnak köszönhetően egy fillér parkolási díj sem rakódik a 20-30 ezres számlájukra. Az intézkedés legnagyobb haszonélvezője az Orbán-közeli Zsidai Roy várbeli étterembirodalma – írja a 24.hu.

A Budai Vár az egyik legdrágább környék az autósok számára, hiszen a világörökségi listán is szereplő negyed védett besorolású övezet. Sőt, a Széchenyi Tervben még az szerepelt, hogy szinte teljesen mentesíteni kell a gépjárműforgalom alól.

Zsidai Roy, fotó: Index.hu

A sorompóval lezárt kapukon belül a parkolási díj jelenleg óránként 440 forint,

de nem mindenkinek.

Nagy Gábor Tamás polgármester (Fidesz) egy önkormányzati rendelettel feljogosított egy sor, várbeli vendéglátóhelyet, hogy ingyen biztosíthassanak helyet az autóval érkező vendégeknek.

A több mint 25 nevet tartalmazó névsor alapján az látszik, hogy az intézkedéssel leginkább a Várban 7 helyet üzemeltető Zsidai-csoport járhatott jól, így az érdekeltségükbe tartozó Jamie’s Italian vagy a Baltazár nevű helyek.

A Zsidai-csoport vezetőjéről közismert, hogy nagyon jóban van Orbán Viktor lányával. Orbán Ráhel korábban dolgozott is Zsidai Zoltán Roy cégénél, és a Budapesti Corvinus Egyetemen tartott kurzusának első előadására is Zsidai Royt vitte magával vendégelőadóként.

Valódi Hírek