Súlyos balesetet okozott a piros lámpánál biciklist gázoló fideszes politikus

Mégsincs ellene eljárás.

Piros lámpán áthajtva ütött el egy biciklist Szegedi Balázs. A békéscsabai Fidesz vezetője ellen mégsincs eljárás, mert megegyezett az áldozattal.

Mi történt?

Szegedi május 6-án, az esti órákban a saját kocsiját vezette Békéscsaba lakott területén. A Szarvasi út 73. szám előtti útszakaszon a piros lámpát figyelmen kívül hagyta, és elütötte a neki jobbról balra, az utat keresztező kerékpárúton elektromos kerékpárral közlekedő nőt.

Az áldozat a baleset során 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett

– közölte a Békés Vármegyei Főügyészség a Magyar Narancs megkeresésére.

Hozzátették azt is, hogy a Gyulai Járási Ügyészség augusztus 5-én a büntetőügyet – a felek kezdeményezésére – hat hónapra felfüggesztette, illetve azt, Szegedi és az áldozat

az ügyet közvetítői eljárásban rendezik.

Mi az a közvetítő eljárás?

A büntetőeljárást kiegészítő megoldás, ahol az elkövető és az áldozat egy közvetítő segítségével megállapodhat a jóvátételben. Sikeres egyezség esetén ez a büntetés enyhítéséhez vagy megszűnéséhez vezethet.

Az ügy kapcsán megjegyezték, hogy Szegedi büntetlen előéletű, és korábban nem indult ellene eljárás más közlekedési bűncselekmény miatt.

Ezzel szemben a Magyar Narancs arról számolt be, hogy Szegedi már két évvel ezelőtt is szabálytalankodott, de erre a főügyészség érdemi választ nem adott.

Kapcsolódó cikkünk:

Mi lesz ebből? Kétmillió forintos csalás miatt elítélt személyt választottak a Fidesz-elnöknek az egyik megyeszékhelyen

Valódi Hírek