Mi lesz ebből? Kétmillió forintos csalás miatt elítélt személyt választottak a Fidesz-elnöknek az egyik megyeszékhelyen

Lassan ez lesz a követendő példa.

„A Szegedi Balázs vezette szövetkezet kétmillió forinttal rövidítette meg a költségvetést, most mégis ő lett a békéscsabai Fidesz-szervezet elnöke”

– vette észre a magyarnarancs.hu.

Szegedi Balázs annak a volt fideszes parlamenti képviselőnek, Simonka Györgynek az embere, akiről mi is megírtuk, hogy súlyos bűncselekmények miatt került börtönbe, ráadásul szabadulása után újabb gyanús ügyekbe keveredett.

A mostani ügy lényege, hogy „2018. június 21-én vált jogerőssé annak a Paprikakert TÉSZ Kft. nevű cégnek a megszüntetése, amely kulcsszerepet játszik a Simonka és társai ellen a Fővárosi Törvényszéken folyó, bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás miatti jelenleg is folyó perben.”

A portál felhívta rá a figyelmet, hogy 2018 nyarát követően dőltek be azok a cégek, amelyekben a Paprikakert TÉSZ Kft. tulajdonrésszel rendelkezett. Közülük az első a Dél-Békési Turisztikai Szolgáltató Szociális Szövetkezet volt, amelynek vezetője Szegedi Balázs vezetett.

Érdekesség, hogy a bíróság Szegedit három évre, 2024. december 28-ig eltiltotta a cégvezetéstől, mert kétmillió forintot vett ki a bedőlt vállalat költségvetéséből jogellenesen.

Az ügyet feltáró újságíró megkereste Békéscsaba jelenlegi fideszes országgyűlési képviselőjét, Herczeg Tamást. A politikus azt válaszolta, hogy „a Fidesz békéscsabai közössége nagy arányban meghozott egy legitim döntést, a lelkiismerete tiszta, Ön pedig azt ír, amit akar”.

Hozzátette:

most nem cégvezetőt, hanem a békési megyeszékhely fideszes elnökét választották meg.

Valódi Hírek