Meglepő fordulat: Börtönbe mehet egy NER-es oligarcha?

Egyelőre csak az ügyészség javasolja a 2 milliárdos korrupciós ügy gyanúsítottjának leültetését, de ennek is örülni kell.

Azzal vádolják Nagy János volt helyettes agrárállamtitkárt, hogy a 2,2 milliárd forint közpénz eltüntetésében segédkezett. Ezt az összeget két ügyvédi irodának fizette ki Orbán embere úgy, hogy azok valójában semmilyen hasznos munkát nem végeztek az Agrárminisztérium számára.

Az így kijátszott pénz részben egy Nobilis Kristóf érdekeltségébe tartozó

panamai offshore cég svájci bankszámlájára került.

Eredetileg csak pénzmosás gyanúja miatt folytattak nyomozást a NER-es nagyvállalkozóval szemben, de most már adócsalással is megvádolták – számolt be a 24.hu. A lap információja szerint Nagy István agrárminisztert egyelőre tanúként hallgatják ki az ügyben. Ugyanis a korrupciós ügylet idején a kabinetfőnöke Nobilis Kristóf fia, Nobilis Márton jelenlegi agrárállamtitkár volt.

Börtönt kért az ügyészség Nobilis Kristófra

Míg Nagy János egykori helyettes államtitkár és az ügyvédek ellen már korábban vádat emeltek. Nobilis Kristóf ügyében időigényesebb volt az eljárás, mert a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség bűnügyi jogsegélyt kért a svájci hatóságoktól. Végül költségvetési csalás miatt vádat emeltek a milliárdos ellen. Ugyanebben az eljárásban két ügyvédet is megvádoltak, őket pénzmosással.

Papp Gábor, az üzletember védője a lapnak megerősítette az értesülést, majd hozzátette, hogy önmérsékletet kell tanúsítania, mivel az az érzése, hogy

„ebben az ügyben semmi jelentősége nincs a jogszabályoknak, mintha csak díszletek lennének”.

Úgy véli, a történtek a legsötétebb hatalmi rendszerek korszakait idézik.

Kapcsolódó:

Tessék? Orbán korrupciós botrányba keveredett miniszteréről furcsa dolgok derültek ki

Szorul a hurok: Súlyos bizonyíték került elő a bíróságon Orbán emberének tárgyalásán

Valódi Hírek