Undorító döntés: Megvan, kik védhetik egy vagyonért a Főügyészség épületeit

A hat ügyészségi épület őrzéséről szóló 1,1 milliárdos bizniszt a belső körnek osztották ki.

Mészáros Lőrinc és Orbán Áron cégei őrzik a Központi Nyomozó Főügyészség (KNyF) épületeit a következő három évben – számolt be az Átlátszó. A két budapest, egy debreceni, egy győri, egy kaposvári és egy szegedi ügyészség őrzéséről szóló megbízást két cég, a Nemzetközi Testőr Biztonságszolgálati Kft. és a Bank Biztonság Bizalom Zrt. kapta. Előbbi a leggazdagabb NER-es oligarchához, utóbbi pedig a miniszterelnök öccséhez köthető.

A három évre szóló szerződés 1,1 milliárd forintot fog hozni a NER-esek konyhájára

Ezért a pénzért összesen 9 főnyi biztonsági személyzetet adnak elosztva a hat helyszín között. A biztonsági őrök feladata az ügyészségi dolgozók védelme, valamint a Központi Nyomozó Főügyészség épületeinek és értékeinek őrzése. Ez

magában foglalja a jogsértések megelőzését, a tetten ért elkövetők elfogását,

az illetéktelen belépések megakadályozását, és rendkívüli események esetén a szükséges intézkedések gyors végrehajtását.

Nem újdonság, hogy a KNyF épületeinek őrzését a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő cég végzi, de az Orbán Áronhoz köthető Bank Biztonság Bizalom Zrt. csak most került be mellé. Utóbbi cég tulajdonosa a Multi Shoot Zrt., melynek neve nem ismeretlen a NER piszkos ügyeit nyomonkövetők számára, hiszen felmerült Orbán Áron vízumbizniszével kapcsolatban is.

Kapcsolódó:

Sokkoló választ adott a rendőrség Orbán Áron ügyében

Mi a fenére készülnek Mészárosék? Összefogott a NER két legnagyobb pénzesbödönje

Valódi Hírek