Pánik a Karmelitában: Orbán Viktor kulcspozícióba nevezett ki új embert

Kardosné Gyurkó Katalin nevezték ki a generációk közötti együttműködés segítéséért felelős miniszteri biztosnak, miután gyászosan áll a Fidesz a fiatalok között.

Bukott polgármesterjelöltet neveztek ki

Kardosné Gyurkó Katalint nevezte ki Hankó Balázs kulturális és innovációs miniszter a generációk közötti együttműködés segítéséért felelős miniszteri biztosnak.

Gyurkó júniusban a Fidesz érdi polgármesterjelöltje volt, de a választáson

tönkreverte Csőzik László.

Kapcsolódó: Botrány: Most derült ki, mit műveltek az érdi fideszesek a Mikulásvonaton

Hatalmas bajban van a Fidesz a fiatalok között

A Kulturális és Innovációs Minisztérium azt közölte pénteken az MTI-vel, hogy az új miniszteri biztos feladatkörében felel a generációk közötti együttműködést segítő igények, javaslatok koordinálásáért. Emellett a szakmai-módszertani fejlesztési célok kidolgozásáért, változó generációs igények összehangolásáért, társadalmi programok kidolgozásáért felel majd.

Mint ismert, a kormány népszerűsége igencsak rossz a fiatalabb generációkban, ezért évek óta pánikszerűen próbál a Fidesz nyitni efelé a korosztály felé.

Feladatai közé tartozik, hogy közvetítsen a családi civil- és érdekképviseleti szervek és a kormányzati szervek között a családok és a nemzedékek közti együttműködés sajátos érdekeinek hatékonyabb érvényesítése érdekében – írták. Hozzátéve, hogy tevékenysége egyszerre érinti a családügy, a demográfia, a civil szervezetek, az oktatás és a kultúra területét.

Munkája során szakmai észrevételeket tesz a társadalmi és civil kapcsolatok fejlesztése érdekében, közreműködik a népesedéspolitikával kapcsolatos szakmai feladatok ellátásában. Valamint kezdeményezi döntések meghozatalát, feladatok előkészítését, azok végrehajtásának ellenőrzését – közölték.

Kapcsolódó: Lesújtó számokkal rukkolt elő a KSH: Rohamosan fogy Magyarország lakossága

Kardosné Gyurkó Katalin megbízható elvtárs Orbán számára

Úgy folytatták, hogy Kardosné Gyurkó Katalin közgazdász, öt gyermek édesanyja, 2016 és 2024 között a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) elnöke, korábban főtitkára.

Az egyesület elnökeként érdekvédelmi, karitatív munkát végzett a tizenhatezer családot tömörítő egyesületben. Elnöksége ideje alatt stabilizálódtak, majd megerősödtek az egyesület pénzügyi alapjai. Emellett jelentősen nőtt az egyesület tagsága, bővültek a tagkártyához kapcsolódó kedvezmények, megnövekedett az egyesület adománygyűjtő tevékenysége, több országos jelentőségű programmal bővült a NOE tevékenysége. Az Európai Parlament, az IFFD és a Polgári Magyarországért Alapítvány is díjjal ismerte el az egyesület tevékenységét – fogalmaztak.

Kapcsolódó: Bekeményít a NAV: Pár ezer forintos köztartozás miatt követelik vissza a nagycsaládos autótámogatást

A NOE-díj mellett munkájáért 2014-ben Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült. 2018 májusában a családvédelem területén kifejtett kiemelkedő szakmai tevékenységéért Pro Familiis-díjban, 2024-ben kiemelkedő színvonalú munkája elismeréseként Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült – áll a közleményben.

Valódi Hírek