Botrány: Most derült ki, mit műveltek az érdi fideszesek a Mikulásvonaton

Érd városában Mikulásvonat várta a gyermekeket, de akadt ott pár érdekesség.

2023 decemberében egy egész vonatot rendelt a Nagycsaládosok Országos Egyesülete (NOE), hogy Mikulás alkalmából meglepje az érdi gyermekeket. A szervezet elnöke, Kardosné Gyurkó Katalin azóta már a kormányzó párt polgármesterjelöltjeként pózol a településen.

Az rtl.hu a minap arról írt, hogy a karácsonyi eseményen nyüzsögtek a fideszesek, még a télapó is kormánypárti volt. A szülők az információk szerint erről semmit sem tudtak előzetesen.

A szerelvényt a MÁV-tól rendelte az egyesület, a vasúttársaság részletezése szerint az akcióhoz 633 menetjegyre volt szükség, ám mivel érvényesítették a nagycsaládosoknak járó kedvezményt, a végösszeg 189 ezer forintra rúgott – derült ki az Átlátszó közérdekű adatigényléséből.

Az eseményről plakát is készült, amelyet a NOE elnöke osztott meg a közösségi oldalán:

Az Érd városában elindított Mikulásvonat fedélzetéről több kormánypárti politikus is posztolt

Például Aradszki András országgyűlési képviselő, aki képeket osztott meg a Facebookon. A KDNP holnapja szerint Aradszki 2018 óta a párt frakcióvezető-helyettese, továbbá tagja a KÉSZ érdi szervezet elnökségének is.

Mellette Gasparik Gábor, az érdi Fidesz elnöke és Weidel Walter is posztolt a Mikulásvonatról. Utóbbi időközben az ÉRteD Családbarát Városért Egyesület és más szervezetek színeiben a kormányzó párt által támogatott képviselőjelölt lett. Mellesleg az ÉRteD polgármesterjelöltje Kardosné Gyurkó Katalin.

Egy, az rtl.hu-nak nyilatkozó szülő megosztotta, csupán

a helyszínen szembesültek azzal, hogy az eseményen nyüzsögnek a kormánypárti politikusok.

Valódi Hírek