Három újságíró meghalt, miután Izrael csapást mért Libanonra

Csütörtökön már célpont volt egy libanoni újság szerkesztőségének épülete.

Álmukban érhette őket a halál

Három újságíró halt meg a dél-libanoni Hasbaya-ban egy péntek hajnali izraeli légicsapásban

– jelentette a libanoni média.

Csütörtökön már célpont volt egy libanoni újság szerkesztőségének épülete.

Az újságírók egy vendégházban aludtak és legalább hárman voltak. Az áldozatok között volt az operatőr, Ghassan Najar, egy technikus, Muhamed Reda, aki az Al-Mayadeen iránpárti médiának dolgozott, valamint a Hezbollah által támogatott Al-Manar egy operatőre is.

A helyszínen dolgozó riporterek azt mondták, hogy a vendégházat, amelyben az újságírók aludtak, szándékosan vették célba.

Tel Avivból egyelőre nem kommentálták a légicsapást, azonban Al-MAyadeen vezérigazgatója szerint az újságírók megölése szándékos volt;

„a megszállókat teljes mértékben felelősnek tartjuk ezért a háborús bűnért, amelyben újságírók, köztük az Al-Mayadeen csapata is célponttá vált”

– mondta Ghassan bin Jiddo.

Csütörtökön egy izraeli csapásban három libanoni katona halt meg miközben sebesülteket próbáltak evakuálni a határ menti Jater faluból – közölte a libanoni hadsereg. Az izraeli hadsereg részéről erre sem érkezett kommentár.

A libanoni hatóságok szerint az izraeli katonai műveletben eddig több mint 2500 ember halt meg, és több mint egymillió ember kényszerült elhagyni otthonát, ami humanitárius válságot okozott az országban.

(reuters.com nyomán)

Valódi Hírek