Mi a franc folyik a hátunk mögött? Varga Mihály szobatársa akkora halat fogott, hogy majdnem beleszakadt a pecabotja

A köztársasági elnöknek szánták, de lecsapott rá Varga Mihály barátja csapott Svábhegy értékes telkére.

Tavaly decemberben 730,2 millió forintért vehette meg a Svábhegyi Gyermekkórház egykori nővérszállóját Varga Mihály volt szobatársa – derítette ki az mfor.hu.

Komoly NER-es megbízásokat kapott eddig is Varga Mihály barátja Svábhegy területén

Az ingatlan a Béla király úti köztársasági elnöki rezidenciával szomszédos telken áll a XII. kerületben. Az új tulajdonos az a

Szabó Zoltán, aki Varga Mihály miniszter kollégiumi szobatársa volt.

Szabó eddig Garage Kft. nevű cégén keresztül korábban olyan nagy NER-es megbízásokat kapott, mint a Millenáris Széllkapu-projekt vagy a Pénzügyminisztérium várbeli épületének átalakítása.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő által tartott nyílt liciten elképesztő ingatlanhoz jutott hozzá. Tulajdonképpen meglepő, hogy nem volt nagyobb verseny az

5 500 négyzetméteres, osztható telken álló, 1 100 négyzetméter hasznos alapterületű,

az 1930-as években szállodának épült, felújítandó épületért.

Az ingatlanpiaci árnál kedvezőbb összegért jutott hozzá

A svábhegyi építési telkek négyzetméterára a szabadpiacon 250 ezer forint körül kezdődik.

A nővérszálló közvetlen környékén jelenleg négyzetméterenként 400 ezer forintra, összességében pedig 1,3 milliárdra tartanak egy ennél jóval kisebb, 3 278 négyzetméteres építési telket.

A telek ráadásul nem üres: egy különleges épület áll rajta. A ház szállodának épült 1935-ben, ám régóta állami tulajdonban van. Hosszú ideje próbálták eladni, sikertelenül.

2014-ben például 400 milliós induló licitáron nem jelentkezett rá senki.

Az épületet 2010-ben betették abba a csomagba, amiből Sólyom László rezidenciát választhatott. Ám a köztársasági elnök a magas felújítási költség miatt nem ezt választotta. Végül Varga Mihály volt kollégiumi szobatársa, Szabó Zoltán lecsapott rá, 14 évvel később.

Valódi Hírek