Adóemelés a Balatonnál: Drámai bejelentést tett a polgármester

20 éve nem látott adóemelés jön Zamárdiban.

Úgy tűnik, Zamárdiban nem lesz többé Balaton Sound fesztivál. Az emiatt kieső bevételeket Csákovics Gyula, a város polgármestere ingatlanadó-emeléssel tervezi pótolni.

Adóemelés a Balatonnál – Kieső bevételeket kell pótolni Zamárdiban

A polgármester jelezte, hogy a Balaton Sound szervezői az új képviselő-testületnek még nem jelentették be, hogy nem lesz a továbbiakban fesztivál.

„A Balaton Sound szervezőinek kell tiszta vizet önteni a pohárba! A folytatásra vonatkozóan nem kaptunk megkeresést”

– mondta.

Csákovics Gyula október 8-án az alakuló ülésen elmondta, hogy nyilvánvalóan nem lesz többé Balaton Sound a településen. A kieső bevételeket viszont a költségvetésben pótolni kell. Ez a polgármester szerint valószínűleg ingatlanadó-emelést fog jelenteni. Ilyenre

20 éve nem volt

példa Zamárdiban.

155 millió forintnyi bevételt kell pótolni

Azért nem kellett eddig emelni az ingatlanadón, mert a Balaton Soundból származó bevételek biztosították a település fejlesztéséhez szükséges bevételeket. Csákovics ezzel kapcsolatban úgy fogalmazott,

„Most, hogy lejárt a szerződés, júniusban és júliusban nem szeretnénk másik fesztivált azon a területen a Sound helyett. Bár az augusztus végi Strand Fesztivál megmarad.

A bevételkiesés azzal jár, hogy az új képviselő-testületnek a ciklus elején adóemelést kell végrehajtania. Az ingatlanadó-emelést korábban minden környező település meglépte, mi le vagyunk ezzel maradva.”

A Balaton Sound bérleti díjából és parkolási díjából eddig befolyt 155 millió forintot a számítások szerint ilyen módon pótolni tudják.

(LikeBalaton.hu)

Valódi Hírek