Felkavaró üzenetet küldött Fekete-Győr András, mielőtt kizárták a parlamentből (+videó)

Nagy port kavart Fekete-Győr András utolsó felszólalása az Országgyűlés ülésén. Nem finomkodott, durván beleszállt Orbán rendszerébe.

Íme Fekete-Győr András utolsó, drámai hangulatú felszólalása

Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője hétfői parlamenti felszólalásában emlékeztetett: négy nappal ezelőtt az Orbán-rendszer által leuralt Fővárosi Ítélőtábla egy koncepciós perben felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Mindez azért történt, mert a Fidesz rendszere ellen és a magyar munkavállalók érdekeinek védelmében tüntetett 2018 végén.

„Most itt az önök által leuralt parlamentben vádbeszédet mondok.”

A momentumos politikus szerint Magyarországnak még soha nem volt olyan rendszere, ami megfeleltethető lett volna Illyés Gyula versének. Illetve volt már, de az ’89 előtt volt. Mint mondta:

„Én országgyűlési képviselőként úgy döntöttem önszántamból, hogy ma fogok utoljára beszélni az önök parlamentje előtt. Ha és amennyiben önök a megfosztási eljárás végével nem citálnak be.

Engem ültettek önök a vádlottak padjára, de mindannyian tudjuk, hogy ez a történet nem rólam szólt. Ez a történet a megfélemlítésről szólt.

És itt jön össze ez a történet a zsarnokságról, az Egy mondat a zsarnokságról című Illyés Gyula versnek a soraival. Most már értjük, hogy mire gondolt a költő.

Újra értjük, hogy miért félthetjük a munkánkat, miért félthetjük a családunk megélhetését, hogy miért félthetjük az előmenetelünket ebben a rendszerben, ha és amennyiben az ennek a hatalomnak nem tetsző módon viselkedünk.”

Fekete-Győr hangsúlyozta: a Fidesz propagandájában minden áldott nap valakivel vagy valamivel szemben lejárató propagandát hajszolnak. Újra mindenki látja, hogy ha Orbánék valamire rá akarják tenni a kezüket, akkor az megtörténik, akkor is, amikor azt egy életen át építették a magyarok – jegyezte meg.

De szerinte azt is újra láthatja mindenki, hogy egzisztenciák törnek keresztbe, ahogy magyar fiatalok ezrei, sőt százezrei vándorolnak el Magyarországról.

Fekete-Győr András utolsó felszólalása: „Újra zsarnokság van Magyarországon”

„Minden gondolatban, minden ki nem mondott szóban és minden mozdulatban újra zsarnokság van, mert ahol zsarnokság van képviselőtársaim, ott zsarnokság van.

Két nap múlva, holnapután 1956 hőseire emlékezünk. Mi nagy csalódással láttuk azt, ahogy önök Maléter Pál, Nagy Imre vagy éppen Mansfeld Péter hősies küzdelmére csak legyintenek és azt gondolják, hogy annak semmi értelme nem volt”

– mondta.

A politikus arról is beszélt, egyre több a párhuzam 1956 októbere és a mai Magyarország között. Szerinte a mai magyar kormány reggel, délben és este is orosz érdekeket képvisel.

Szuverenitásvédelmi Hivatal néven és címén pedig újra ÁVH-t működtetnek Magyarországon, amelynek az egyik vezetője egy korábbi III/III-as tiszt, vagyis

ügynök volt.

A Pegasus-botrány óta – jegyezte meg Fekete-Győr – azt is tudjuk, hogy Orbánék a magyarok mindennapjaiban megfigyelést és a lehallgatást is újságírók, politikusok és egyéb magyarok ellen visszahozták.

És ez szégyen!

Fekete-Győr András kijelentette: Magyarországon június 9-én a választók azt akarták, hogy elemi erejű változás legyen.

„Én ott leszek ennek a változásnak az első soraiban, akkor is, ha önök ezt nem akarják, akkor is, ha önök felfüggesztett szabadságvesztéssel, Damoklész kardjaként próbálnak fenyegetést elérni nálam. Én ott leszek, ott fogok harcolni.

Ha akarnak, dugjanak érte börtönbe. Most már tényleg csak egy hajszál választ el tőle.

Dugjanak börtönbe, megyek, de én ott leszek kint az emberekkel.

Most pedig kivonulok a magyar parlamentből, de ne féljenek, önök is ki fognak, csak önök nem önszántukból.

Éljen a magyar szabadság, éljen a haza!

– zárta beszédét a politikus.

Felszólalását követően Fekete-Győr Facebook-oldalán arról írt, élete végéig büszke lesz arra, hogy ez a korrupt, elnyomó, aljas rendszer elítélte azért, mert kiállt a rendszer ellen és felemelte a hangját. Szerinte

„Annak a rendszernek, ami annyira fél, hogy börtönnel fenyegeti a tiltakozókat, meg vannak számlálva a napjai. A parlamentből én most önszántamból elmegyek. De nemsokára az orbánisták fognak. Csak ők nem önszántukból.

Éljen a magyar szabadság! Éljen a haza!”

(Fekete-Győr András/Facebook)

Valódi Hírek