Mi folyik itt? Egy rakás bűnözőt összecsődített Orbán, hogy biztonságban érezze magát

Orbán Viktor szélsőséges elvbarátaival, a Patrióták pártcsalád tagjaival tartott dzsemborit.

Vészjósló hangulatú videót tett közzé közösségi oldalán Orbán Viktor. A kisfilm apropója, hogy a Patrióták Európáért nevű szélsőjobboldali bűnpártcsalád csúcstalálkozót tartott e héten, ahol az Európai Unió legbefolyásosabb neofasiszta politikusai egyaránt megjelentek. Erről már csütörtökön beszámoltunk portálunk hasábjain.

A videóban az elmúlt évek európai botrányainak főhősei szinte egytől egyig feltűntek. A Mészáros-féle gigabanktól a kampányára hitelt felvevő Marine Le Pen, a két évvel ezelőtti cseh választásokat elbukó, majd idén visszatérő Andrej Babišon át az olasz ügyészség által hat év börtönbüntetés letöltésére javasolt Matteo Salviniig mindenki jelen volt. A videó fókuszában jól láthatóan Orbán nagy rajongója, Hollandia immáron legerősebb pártjának vezetője, Geert Wilders látható.

A Patrióták Orbán Viktor vezényletével találkoztak egymással

Orbán célja az imázskisfilmmel bizonyára az volt, hogy erőt demonstráljon. A magyar kormányfő pártja, a Fidesz az Európai Néppártból történt kizárása óta jól láthatóan egyedül maradt, így számára fontos, hogy mutassa: újra vannak szövetségesei az európai politikában.

A magyar miniszterelnök ezt írta a videójához:

Ideje, hogy valaki az európai emberek érdekét képviselje Brüsszelben. Erre szövetkeztünk a Patriótákkal!

Megjegyezzük: érdekes felfogás, hogy valaki a háborús agresszor orosz diktátor, Vlagyimir Putyin érdekeit és az ázsiai, kínai kommunista vezetés szolgálatát Európa érdekének szolgálataként tekinti. Kérdés, meddig lesznek olyanok, akik bedőlnek Orbán „szuverenista” mázba csomagolt trükkjeinek.

Orbán baljós videóját alább tudod megnézni:

(Orbán Viktor/Facebook)

Valódi Hírek