Beindult Orbán bandája: Botrányos gyűlést tartott a miniszterelnök szélsőséges európai pártcsaládja

Orbán veszélyes politikusokat verbuvált össze a Parióták zászlaja mögött, hogy meglegyen a hátországa.

Orbán elvtársai, a Patrióták gyűlést tartottak

Brüsszelben megtörtént a Patrióták Európáért fantázianevű, szélsőséges politikusok összeállásával keletkezett pártcsalád első csúcstalálkozója. Ők maguk történelmi jelentőségűnek minősítették. Az atv.hu beszámolt az ott elhangzottakról.

Az Európai Tanács később kezdődő ülésének témakörei közül elsősorban a migrációval foglalkoztak.

„Szemben az Európai Bizottság ellenőrizetlen bevándorlást támogató politikájával, a Patrióták emlékeztetnek arra, hogy az EU külső határainak védelme kötelesség, nem pedig bűn”

– jelentette ki Orbán Viktor kétes hírű bandája.

Az EU páriáiból válogatott szervezet megerősítette Matteo Salvini olasz miniszterelnök-helyettes melletti kiállását abban az ügyben, amelyben a Liga párt elnöke feltartóztatott egy hajónyi menekültet Olaszország partjainál, amiért perbe is fogták.

A Patrióták szerint a tagpártok vezetői egy követ fújnak: mindannyian szeretnék kivonni magukat az Európai Unió közös migrációs politikája alól. A szélsőjobboldali egylet megfogalmazása szerint az a céljuk, hogy mentességet kérhessenek a nemzetbiztonságukat vagy önállóságukat sértő uniós irányelvek alól.

Mi a baja az Orbán által fémjelzett Patrióták tagszervezeteinek az EU vezetőivel?

Orbán haverjainak az sem tetszett, hogy az Európai Bizottság vezetője Strasbourgban helyretette a magyar miniszterelnököt:

„A Patrióták vezetői elítélik Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság vezetője által az Európai Unió Tanácsának elnökségét betöltő Magyarország miniszterelnökére múlt héten, az Európai Parlamentben tett megjegyzéseket”

– írták ezzel kapcsolatban.

Szerintük ezzel az EB elnöke megsértette a soros elnökséget ellátó ország vezetésével való együttműködésre vonatkozó kötelezettségét.

A Patrióták büszkék a „sikereikre”

A Patrióták vezetői végül azon örömködtek, hogy tagpártjaik sikereket értek el Hollandiában, Ausztriában, Csehországban, Franciaországban. Emellett a múlt hétvégén Belgiumban, Flandriában tartott választások során is jól szerepeltek.

Arról nem esett szó, hogy a Patrióták tagpártjai jellemzően

veszélyesen jó viszonyt ápolnak Putyinnal és a kommunista Kínával.

Kapcsolódó:

Megérdemlik: Elképesztő fricskát talált ki Orbánéknak a Néppárt

Döbbenet: Keleti diktatúrák kijáróemberei lettünk az EU-ban

Valódi Hírek