A DK törvényjavaslatot nyújt be, miután másodfokon is elutasították K. Endre kegyelmi dokumentumainak megismerését (+videó)

Az Orbán-kormány megtagadta a K. Endre kegyelméről szóló dokumentumok kiadását.

A DK közérdekű adatigényléssel fordult a minisztériumhoz a kegyelmi ügyben

Kálmán Olga, a DK országgyűlési képviselője idén februárban fordult közérdekű adatigényléssel az Igazságügyi Minisztériumhoz, hogy

adják ki K. Endre, a bicskei pedofilsegítő kegyelmi dokumentumait.

A DK képviselője szerint jogunk van tudni, mi alapján adhatott Novák Katalin kegyelmet egy olyan embernek, aki éveken keresztül bizonyítottan asszisztált a kiszolgáltatott gyermekek bántalmazásához, megalázásához, és hogy mivel indokolták a pedofilsegítő bűneinek megbocsátását.

Megtagadták a dokumentumok kiadását

Az Igazságügyi Minisztérium azonban

másodfokon is megtagadta K. Endre kegyelméről szóló dokumentumok kiadását,

arra hivatkozva, hogy azok bűnügyi személyes adatokat tartalmaznak, amelyek nem nyilvánosak.

„Ezzel a minisztérium egy olyan ember jogait védi, aki éveken keresztül vett részt gyerekek bántalmazásában”

– hívta fel a figyelmet Kálmán Olga, majd azzal folytatta: „hol volt a minisztérium akkor, amikor már évekkel korábban jelezték az ott dolgozók, hogy mi történik bent? Hol volt akkor, amikor ezeket a gyerekeket kellett volna megvédeni?”

„Tartozunk annyival minden jóérzésű embernek, és leginkább a bicskei áldozatoknak, hogy kiderítjük az igazságot az Orbán-rendszer elmúlt 14 évének legszégyenletesebb ügyében”

– emelte ki.

A DK törvényjavaslatot nyújt be az országgyűlésnek

Kálmán Olga bejelentette:

a Demokratikus Koalíció törvényjavaslatot nyújt be az országgyűlésnek, hogy legyenek nyilvánosak a köztársasági elnök kegyelmi határozatai,

és többet ne lehessen személyes adatokra hivatkozva eltitkolni az igazságot.

„Nem véletlenül titkolózhat az Igazsági Minisztérium: nem akarhatják, hogy kiderüljön, Varga Judit volt igazságügyi miniszter valójában Orbán Viktor utasítására jegyezte ellen a bukott köztársasági elnök, Novák Katalin kegyelmi határozatát K. Endre ügyében.

Éppen így működik az orbáni pedofilhálózat: Orbán pedofilokat tüntet ki, pedofilsegítőket enged szabadon, azután eltussolja az igazságot a magyarok elől. Mi, DK-sok véget akarunk vetni ennek: elég volt a kiszolgáltatottak bántalmazásából, Magyarországnak szociáldemokrata, az emberekre vigyázó kormányra van szüksége”

– zárta sajtótájékoztatóját a politikus.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek