Ultrakínos videó: Leverte a víz Szijjártót, csak hebegett-habogott, amikor az orosz botrányról kérdezték

Putyin nem lesz rá büszke.

Nem élete legjobb napjait éli mostanában Szijjártó Péter, az Orbán-kormány oroszbarát külügyminisztere.

Elkapták Szijjártót az újságírók

Újságírók csapata kapta el az Országgyűlés Külügyi Bizottságának ülése után, és kérdéseikkel kellemetlen pillanatokat szereztek neki. A Telex többek között azt is megkérdezte, hogy mit szólt hozzá, amikor az orosz állami média kiforgatta a szavait, illetve, hogy miért van arra szükség, hogy még több gázt vásároljunk az oroszoktól.

A Ria Novosztyinak tett nyilatkozatáról, miszerint 2022-ben beszélt az oroszokkal Magyarország NATO-ból való kilépéséről. A külügyminiszter sajtófőnöke kijelentette, hogy kiforgatták a szavait, Szijjártó pedig szintén tagadott:

„…olyat a nyilatkozataimba belelátni, hogy itt esetleg a NATO-tagság megkérdőjelezése történt volna, az nálam túl van mindenen, tehát ezt azért szeretném világossá tenni, hogyha valaki erről fantáziál, azt ne tegye”

– kereste a szavakat zavartan Szijjártó.

Pedig a Ria Novosztyi szerint a magyar külügyminiszter azt mondta, hogy 2021 végén meg kellett volna fontolni az oroszok ajánlatát, amiben azt követelték, hogy a NATO az 1997 előtti határai mögé vonuljon vissza, ami egyet jelentett volna azzal, hogy kivonják a nálunk állomásozó csapatokat.

Személyeskedés, visszatámadás

A riporter megkérdezte, kértek-e helyreigazítást az orosz állami hírügynökségtől, illetve bekérették-e a nagykövetet az ügyben. Szijjártó a választ kikerülve, személyeskedve támadta a független sajtó munkatársait.

„De miért? A luxemburgi nagykövetet be szoktam követni, meg szoktam kéretni, amikor annak valami hazugságot állítanak rólam. Miért kérhettem volna be?”

Annyit mondott, hogy közleményben fordultak az orosz hírügynökséghez, de nem tudta, hogy hogy áll az ügy.

Az orosz-ukrán kérdésben ezen kívül továbbra is azt a Putyin-párti narratívát hajtogatta, hogy a Nyugatnak nem kellene támogatnia Ukrajna honvédő háborúját. Szerinte az lenne a helyes, ha a nagyhatalmak beszélnének egymással. Ezzel az Amerikai Egyesült Államok feltételezett befolyására utalt.

„Szerintem reálisan most, ami olyan helyzetet tudna létrehozni, hogy az oroszok és az ukránok leüljenek egymással, az csak az óceán túlpartján tud előállni”

– jelentette ki az Orbán-kormány külügyminisztere, majd hozzátette: szerinte csak Donald Trump választási győzelme tudná megteremteni a béketárgyalások lehetőségét.

Szijjártó Péter elismerte, hogy Magyarország NATO-tagsága létfontosságú:

Oroszország részéről egy meglehetősen logikátlan és önveszélyes lépés lenne a NATO bármely tagországának megtámadása.

Azt viszont nem volt hajlandó beismerni, hogy mégis lehet valami haszna Ukrajna támogatásának, mivel két éve még Kijev alatt voltak az oroszok, azóta viszont sok területet sikerült felszabadítania az ukránoknak.

Videó a kínos esetről:

.

Kapcsolódó:

Dagad a Szijjártó-botrány, soha nem látott pácban a külügyminiszter

Videóval: Dobrev Klára bemutatta, hogyan árulja el Orbán Magyarországot

Valódi Hírek