GYORSHÍR: 13 év után otthagyta a Híradót az ATV vezető arca

Egy fegyelmi ügy miatt kényszerült távozásra.

Pénteken kora délután a közösségi oldalán jelentette be Tóth Géza, az ATV híradósa, hogy 13 év után befejezi a híradózást a csatornán.

Tóth Géza

„Kedves Barátaim, Ismerőseim! Eljött az a pont amikor 13 év után befejezem a Híradózást. Fontos része volt az életemnek és köszönöm az ATV-nek a bizalmat. Túl vállaltam magam és ma reggel komoly zavart okoztam, hogy elnéztem a beosztásom és nem mentem be az ATV híradójában. Másodszor elkövetni ugyan azt a hibát, nem fér bele! Elnézést kérek a kollégáktól és a kedves nézőktől is.”

– írta Tóth Géza a közösségi médiás posztjában, amelyet az ATV Facebook-oldala is továbbosztott. A csatorna az alábbi kommentárt fűzte a döntéshez:

„Az ATV köszönetet mond Tóth Géza elmúlt évekbeli munkájáért. Géza személyében egy nagyon jó embert és remek kollégát ismertünk meg, amit az elmúlt 13 éves közös munka és Géza most meghozott, felelősségteljes döntése is bizonyít.”


.

Az ügy előzményeiről a Media1.hu médiapiaci szakportál azt írja: Tóth Gézát váratlanul Szlazsánszky Ferencnek kellett helyesítenie, miután péntek reggel nem jelent meg a beosztása szerinti időpontban, és így lekéste az ATV Híradót, amit ő vezetett volna.

Ahogy Tóth Géza a nyilatkozatában is utalt rá, ilyen egyszer már tavaly december végén is történt, akkor fegyelmi eljárás indult ellene, de miután a műsorvezető elnézést kért, akkor még szankció nélkül megúszta az ügyet. Úgy tűnik, másodszor már nem nézték el neki ugyanazt a hibát a csatornánál.

Valódi Hírek