Drámai hír érkezett: Mélyrepülésben a magyar akkumulátorgyártás, komoly válságban az ipar

Hiábavaló volt a több ezer milliárdnyi befektetett pénz a magyar akkumulátorgyártás megfeneklett.

Mi a helyzet jelenleg a magyar akkumulátorgyártás ügyében?

Durva mélypontra került a magyar akkumulátorgyártás, de a teljes ipar is nehéz helyzetben van. A KSH adatai szerint az ipari termelés augusztusban jelentősen csökkent, főként az akkumulátorgyártás 24 százalékos visszaesése miatt, ami jóval meghaladja az ipari átlagot.

A magyar ipari termelés 9,5 százalékkal lett kisebb idén augusztusban, mint egy évvel korábban. Bár idén kettővel kevesebb munkanappal kell számolni, de úgy is 4,1 százalékos a visszaesés.

Hiába kezelte az Orbán-kormány a gazdasági növekedés motorjaként, nyár végére

kétéves mélypontra került az akkumulátorgyártás.

Az ősz beköszöntével sem lett jobb a helyzet. Szeptemberben ugyanis már csak 15,6 százalékos növekedést regisztráltak, majd novemberre az ágazat visszaesett.

Éves összevetésben először tavaly decemberben fordult elő, hogy csökkent az akkumulátorgyártás. Akkor több mint 11 százalékkal esett vissza a termelés. Bár idén volt némi remény a javulásra, de a szektor mégis zuhanásba kezdett.

Nem segített a kormány mantrája sem

Orbánék hiába hoztak közel 8 ezer milliárd forintnyi beruházást az országba, amihez ezer milliárd forintnyi állami támogatást kaptak, ez sem volt elég a fellendüléshez.

(444 nyomán)

Valódi Hírek