Most érkezett a pofon Szijjártónak: Durván megalázták a magyar külügyminisztert

Talán undorodnak is Szijjártó minisztertől az EU döntéshozói, ezért hiába a magyar soros elnökség: karanténba kerültünk.

Szijjártó Péter nem kapott meghívást az EU-tól a magyar soros elnökség ellenére, mert megvetik őt

Szijjártó Péter oroszbarát külgazdasági és külügyminiszter

nem kapott meghívást az Európai Parlamenttől

sem a külügyi, sem a nemzetközi kereskedelmi bizottságába, hogy előadhassa a magyar soros elnökség „programját”. A Népszava információi szerint ez

a döntés tükrözi a pártcsaládok többségének álláspontját.

A protokoll szerint legalább egy alkalommal meghallgatják a soros elnökséget adó ország diplomáciájának vezetőjét az illetékes bizottságok, ám – hívták fel a figyelmet – ezúttal

Szijjártó Péterre nem lesznek kíváncsiak.

A lap értesülései szerint a külügyi bizottság hétfői ülésén úgy döntött, hogy mivel a meghallgatás elmaradt az elnökségi mandátum kezdetén – amikor Szijjártó éppen Washingtonba utazott az Iszlám Állam Elleni Koalíció ülésére –, már nem küldenek újabb meghívót, mivel a mandátum végéhez közelednek.

Az üggyel kapcsolatban hasonló álláspontot képvisel a nemzetközi kereskedelmi bizottság is: ők azzal érvelnek, hogy a találkozónak már nem lenne nagy jelentősége, mivel a magyar EU-elnökség idejének több mint a fele már eltelt. Emlékezetes, az Európai Parlamentben sem érdekelt senkit, hogy Orbán Viktor miről magyaráz a soros elnökséggel kapcsolatban.

Kapcsolódó:

Dagad a Szijjártó-botrány, soha nem látott pácban a külügyminiszter

Valódi Hírek