Óriási botrány: Kitörhet a pánik a Fideszben Orbán jobbkezének hazaáruló mondatai után (+videó)

Ezúttal Békés Márton mondta el, hogy mi a probléma Magyarországgal.

Békés Márton tudatta: szerinte nincs a helyén Magyarország a NATO-ban

Békés Márton, a Terror Háza Múzeumkutatási igazgatója” úgy gondolja, hogy Magyarország nincsen a helyén. Mint elmondta, szerinte Magyarországnak „nem való” a nyugati szövetségi rendszer.

„A probléma az – most őszinte leszek –, hogy nem jó blokkban vagyunk.

Ez a blokk, az észak-atlanti blokk, az értékrendszerünk szerint, az nem a mi blokkunk, mi mégis ebben vagyunk. Hogy ennek mi lesz a vége, az egy nehéz kérdés”

– fogalmazott a jobboldali „történész” a közmédia Kommentár Klub elnevezésű műsorában.

Békés kijelentéseire a momentumos Tompos Márton is felhívta a figyelmet a közösségi oldalán. Az ellenzéki politikus bejegyzésében hangsúlyozta: a Fidesz valójában azt gondolja Magyarországról, amit Orbán Balázs, Szijjártó Péter, Békés Márton.

„Legszívesebben a NATO-ból és az EU-ból is kiléptetnék Magyarországot”

– jegyezte meg.

Orbán Viktor azt mondta, a NATO-tagság miatt van biztonságban Magyarország

Többek jelezték, Békés ezzel Orbán Viktornak is ellentmondott, aki az Európai Parlamentben zajlott vita során kijelentette, hogy Magyarország a NATO tagja, ezért nem kell azon morfondírozni, mi lenne, ha mégsem lenne NATO-tag.

„Hála Istennek azok vagyunk, benn vagyunk.

Hosszú-hosszú évtizedeken keresztül mi voltunk a pufferzóna, nem volt könnyű, de túléltük. És most meg benn vagyunk a NATO-ban.

Több mint 40-45 évbe tellett, de sikerült.

Nem egyik napról a másikra történt. Megszenvedtük, és végül megtaláltuk a NATO-nak a békét adó kikötőjét.

Tehát nincs ilyen kérdés, hogy mi lenne, ha nem lennénk NATO-tagok.

Az a lényeg, hogy hogyan kell helyesen viselkedni, ha NATO-tagok vagyunk”

– idézte fel a 444 a magyar miniszterelnök által elmondottakat. Bár Orbánnál köztudott, nem azt kell figyelni, hogy miről beszél, hanem arra kell nagyon figyelni nála, hogy mit tesz – figyelmeztetett korábban a miniszterelnök.

Orbán egyébként Ursula von der Leyen beszéde után azt is kijelentette, hogy a „leghatározottabban” visszautasít minden analógiát arra vonatkozóan, hogy párhuzamot vonjanak az orosz–ukrán háború és az 1956-os szabadságharccal kapcsolatban. Ugyanakkor kijelentette a kormányfő azt is, hogy számunkra a NATO-tagság biztosítja a védelmet, ha esetleg Oroszország további terjeszkedésre szánná el magát Ukrajna után – erre pedig bőven van esély.

Orbán Balázs a megadást tekinti helyes lépésnek

Orbán Balázs a közelmúltban pedig arról beszélt az 1956-os forradalom és szabadságharc vonatkozásában, hogy ők nem csinálnák azt, amit Volodimir Zelenszkij. Magyarország számára – mondta – a feltétel nélküli megadás lenne a „jó lépés” egy esetleges orosz invázió során.

„’56-ból kiindulva mi valószínűleg nem csináltuk volna azt, amit Zelenszkij elnök csinált 2,5 évvel ezelőtt, mert felelőtlenség, (…)

ha minket megkérdeztek volna, akkor mi nem tanácsoltuk volna, azért, mert ’56-ban az lett, ami lett”

– jelentette ki Orbán Balázs a műsorban, aki szerint „felelőtlenség” volt az ukrán elnök részéről, hogy belevitte az országot egy „védekező háborúba”. Nem tudjuk, milyen az „védekező háború”, de Orbán Viktor hibának minősítette politikai igazgatójának vállalhatatlan kijelentéseit.

Szijjártó Péter lemondását követelik

Megírtuk, hogy a napokban Szijjártó Péter tett hasonló nyilatkozatot, aki arról beszélt egy orosz tévéinterjúban, hogy Magyarország NATO-ból való kilépését meg kellett volna vitatni. Egy videón ugyanis látható, Szijjártó Péter az orosz állami hírügynökségnek adott interjújában azt mondta:

2022-ben beszélt volna az oroszokkal a NATO-ból való magyar kilépésről.

A felvétel hatalmas felháborodást keltett, Gyurcsány Ferenc az üggyel kapcsolatban Szijjártó Péter lemondását követeli.

Érdemes megjegyezni, hogy Magyarország NATO-tagságát 1997-ben a népszavazáson részt vevők 85,33%-a támogatta.

Kapcsolódó:

Dagad a Szijjártó-botrány, soha nem látott pácban a külügyminiszter

Rendkívüli: Kizárhatják Magyarországot a schengeni övezetből

Aggódhat Orbán Balázs: Kirobbant a világbotrány a politikai igazgató kijelentései miatt

Valódi Hírek