Sulyok Tamás meglépte a váratlant – távozik Magyarországról Fürjes Balázs

Jelentős késéssel, de megjelentek Sulyok Tamás határozatai: Fürjes Balázs kapcsán is döntést hozott.

Megjelentek a Magyar Közlönyben Sulyok Tamás köztársasági elnök határozatai. Ebben többek között az is szerepel, hogy az államfő kinevezte Fürjes Balázst nagykövetté.

Fürjes Balázs nagykövet lett Sulyok Tamás jóvoltából – de miért?

Kiderült például az is, hogy a külgazdasági és külügyminiszter javaslatára Sulyok

rendkívüli és meghatalmazott nagyköveti rangot adományozott Fürjes Balázsnak.

A fideszes politikus addig töltheti be ezt a tisztséget, amíg a Nemzetközi Olimpiai Bizottság állandó és egyéni teljes jogú tagja.

Mint ismert, Fürjes Balázs még tavaly év elején mondott le parlamenti államtitkári, illetve miniszterhelyettesi megbízatásáról. Ezt követően lett a Nemzetközi Olimpiai Bizottság állandó és egyéni teljes jogú tagja. Minderről >>ITT<< írtunk korábban részletesen.

Fürjes még mindig magyarországi olimpiáról álmodik

Nemrég azzal kavarta fel az állóvizet Fürjes, hogy ismét előhozakodott a magyarországi olimpia kérdésével. 2017-ben, a Momentum népszavazási kezdeményezése után az Orbán-kormány visszavonta a magyar olimpiai pályázatot. Fürjes nyár végén mégis újra előhozakodott a magyar olimpia tervével. A magyar NOB-tag azt állította, hogy – látva az elmúlt hét-nyolc évben a magyarországi nagy eseményeket, világbajnokságokat, Európa-bajnokságokat, világkupákat – szerinte

Magyarországon meg tudnának rendezni egy a párizsihoz hasonló olimpiát.

„Óriási erőfeszítés lenne, de a legfontosabb, hogy kell hozzá egy összefogás, és ezért vagyok egy kicsit szkeptikus”

– fogalmazott Fürjes. Szerinte csak akkor lehet erről álmodni, gondolkodni, ha az ország egységesen tud odaállni az ügy mellé.

Valódi Hírek