Kálmán Olga: Miniszterelnök úr, tudja, hogy élnek az emberek ebben az országban? (+videó)

Sokkoló videót tett közzé Kálmán Olga.

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció frakciószóvivője egy négygyermekes kőbányai családnál járt. Az anya minimálbéréből és az apa – a KSH szerinti magyar átlagbérnek megfelelő – fizetéséből próbál megélni. A pár albérletben él, a gyerekek iskolába járnak, így a lakhatás, az élelmiszervásárlás és az iskoláztatás költségei lényegében elviszik a teljes jövedelmüket. Bármilyen váratlan kiadásra, sőt nyaralásra már gondolni sem tudnak ebből a pénzből, a mozi, állatkert belépő sem fér már bele a családi költségvetésbe.

A mindennapi életet csak a Karmelitából ismerő Orbán Viktor nem oly rég úgy fogalmazott, hogy a magyar egy józan fajta. Amikor azt látjuk, hogy nem fogyaszt, az azt jelenti, hogy megtakarít. Ehhez képest a valóság az, hogy

a magyarok nagy többségének a teljes keresetét felemészti a mindennapi megélhetés,

és a tartalékok már rég elfogytak, vagy sosem voltak – jelentette ki a DK politikusa.

A családanya elmondta: csak a tízórai uzsonna alapanyagára naponta 8-9 ezer forintot hagynak ott a pékségben. Két-három napra elegendő bevásárlás pedig körülbelül 25 ezer forintba kerül a hatfős családnak.

Kálmán Olga miután elkísérte a családot bevásárolni, így fogalmazott:

“ez volt a valóság, amivel a Fidesz nem szeretne szembenézni, vagy ennél is rosszabb a helyzet, és ők is pontosan tudják, hogy mi az igazság, csak megpróbálják letagadni, elhazudni, megmásítani. Szerintünk mindenkinek joga van a tisztességes, méltó megélhetésre. Orbán ellenzékeként mi eddig is és ezek után is ezért fogunk dolgozni.”

Kálmán Olga vasárnap egy Facebook-videót is közzétett a találkozásról. Ezt alább tudod megnézni:

(Kálmán Olga/Facebook)

Valódi Hírek