Meghalt Horváth Tibor, a magyar élsport legendás alakja

93 évesen meghalt Horváth Tibor, az asztaliteniszsport legendája.

93 éves korában elhunyt Horváth Tibor, aki meghatározó alakja volt a hazai asztalitenisz világának. Ezt a Magyar Asztalitenisz Szövetség közölte a Facebook-oldalán.

Kiemelték: Horváth a Magyar Asztalitenisz Szövetség történetének leghosszabb ideig hivatalban lévő főtitkára volt. 1969 és 1996 között töltötte be ezt a pozíciót. Majd gazdasági igazgatóként folytatta munkáját egészen 2007-ig.

A sport iránti elkötelezettség élete végéig elkísérte

Horváth egész életét a sportág szolgálatának szentelte. Edzőként és vezetőként is maradandót alkotott. A Helyipari SC-ben tevékenykedett, ahol fiatal tehetségeket nevelt ki, és munkájának köszönhetően a klub az NBI-be került.

Kiemelkedő teljesítménye révén később a MOATSZ Ifjúsági Bizottságába került, ahol hamarosan főtitkárrá választották. 27 éves főtitkári tevékenysége alatt számos hazai és nemzetközi versenyt szervezett. Köztük több Európa-bajnokságot is.

Az irányítása alatt a magyar sportolók 4 világbajnoki és 21 Európa-bajnoki aranyérmet nyertek. Szakértelme és elhivatottsága alapvető fontosságú volt a sportág hazai fejlődésében.

Nemzetközi szinten is beírta magát az asztalitenisz történelmébe a hétfőn meghalt Horváth Tibor

Horváth szakértelme nemcsak hazai szinten, hanem nemzetközi szinten is elismert volt. Az ITTF (Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség) kisebb megbízásokat is rábízott, és kiváló munkájáért aranygyűrűvel tüntették ki.

Neve örökre egybeforrt a magyar asztalitenisz történetével.

Horváth Tibor temetésének részleteiről később ad tájékoztatást a szövetség.

(Magyar Asztalitenisz Szövetség/Facebook)

Valódi Hírek