Terrortámadás történt a karacsi repülőtér közelében

A terrortámadás következtében egy karacsi férfi meghalt.

A pakisztáni fővárosból, Iszlámábádból jelentette a Reuters, hogy robbanás történt a karacsi repülőtér közelében. A helyi kínai követség elmondása szerint két állampolgáruk életét vesztette és egyben „terrortámadásnak” is minősítették az eseményeket.

A robbantásért a Beludzsisztáni Felszabadítási Hadsereg (BLA) vállalta a felelősséget. A BLA a pakisztáni szunniták szeparatista katonai szervezete már augusztusban támadásokat indított az Afganisztánnal és Iránnal határos tartományban. Akkor is, mint most, kínaiakat támadtak, a térségben tartózkodó vendégmunkások jelenléte miatti elégedetlenségüket kifejezve. Akkor hetvenen vesztették életüket.

A karacsi terrortámadás után a pakisztáni miniszterelnök is magára vállalta a támadást

A szervezet újságíróknak küldött közleményében azt állította, hogy a robbanást ők hajtották végre egy járműben szállított rögtönzött robbanószerkezettel, kínai állampolgárok, köztük mérnökök ellen.

Shehbaz Sharif pakisztáni miniszterelnök elhatárolódott a szeparatistáktól: „Pakisztán elkötelezett amellett, hogy megvédje kínai barátait” – mondta az X közösségi médiaplatformon adott nyilatkozatában. „Minden követ megmozgatunk jólétük biztosítása érdekében” – szögezte le.