Nagyon súlyos hírek érkeznek a Közel-Keletről: Napokon belül kitörhet a még nagyobb háború

Még nagyobb háború érik a Közel-Keleten?

Egy éve kezdődött a gázai háború, a Közel-Keleten azonban nem csitulnak az indulatok

Miközben a világ minden táján megemlékezések zajlottak a gázai konfliktus kirobbanásának évfordulója alkalmából, az izraeli hadsereg nem volt rest:

Bejrútban újabb magas rangú Hezbollah-vezetőt likvidáltak.

A csapás áldozata ezúttal a Hezbollah logisztikai és pénzügyi operációinak vezetője, Suhail Husseini volt. Eközben gázai palesztin fegyveresek tegnap ismét rakétákat lőttek ki Izraelre, ami azt mutatja, hogy még mindig van valamennyi ellenálló képességük az izraeli offenzívával szemben.

Ez már nem adok–kapok, ez már a háború konkrét lehetősége a Közel-Keleten

A támadásokra való válaszképpen viszont Irán megfenyegette Izraelt, hogy semmilyen további támadást ne intézzen az perzsa állam ellen:

„Bármely támadás Irán infrasturtúrája ellen, bosszúval lesz jutalmazva.”

– mondta az iráni külügyminiszter, Abbas Araqchi az AP keddi beszámolója szerint.

Az ENSZ Libanonért felelős különleges koordinátora, aki egyben a ENSZ békefenntartó missziójának vezetője az országban, úgy látja, hogy a diplomáciai megoldások szorgalmazása kapcsán egyelőre nem túl sok sikerről számolhat be. Az ENSZ közleményben arról írtak, hogy a

„katonai konfliktus humanitárius következményei egyenesen katasztrofálisak”.

A háború kiélesedését demonstrálva a Hamász egyik vezetője, Khaled Meshaal úgy nyilatkozott, hogy a militáns terrorista csoport „főnixként fog feltámadni”. Kijelentésének magyarázataként a palesztin történelem ciklikusságára hivatkozott a Reuters riporterének adott interjújában.

(apnews.com)

Valódi Hírek