Több ezren tüntettek a közmédia székházánál, Magyar bojkottot hirdetett a propagandával szemben

Hadházy Ákos is felszólalt.

Szombaton délután 3 órától a Tisza Párt szervezésében tüntetést tartottak az MTVA óbudai, Kunigunda úti épülete előtt.

A demonstrációt Nagy Ervin színész kezdte, aki azt mondta: büszke tiszás, de emiatt tiltólistán van a közmédiában. Nagy Ervin elmondta: korábban felnézett Orbán Viktorra, és szavazott a Fideszre, de csalódott bennük.

Felszólalt Tóth Imre „Bruti” humorista, a Kétfarkú Kutya Párt politikusa, aki szerint sokan nem jókedvükből, hanem kényszerből dolgoznak az intézményben. Elmondta: amikor legutóbb a köztévé épületében volt, egy dolgozó odasúgta neki, hogy köszöni a munkájukat az ott dolgozók nevében.

Nagy Bandó András humorista arról beszélt: sose hitte volna, hogy 77 évesen azért kell tüntetnie, amiről 42 évesen már azt hitte, hogy elérték.

Kapcsolták Kátai István színészt Erdélyből, Nagy Ervin pedig felolvasta egy felvidéki szimpatizáns levelét, mindketten arról beszéltek, hogy az ő országaikban élő magyarokra is nagy hatással van az anyaországi kormányzati propaganda.

Felszólalt még Nagy Navarro Balázs, az MTVA korábbi dolgozója, aki már 2011-től éhségsztrájkolt a közmédia épülete előtt, valamint Incze Zsuzsa, az egykori Csellengők című műsor szerkesztője.

Ezután Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő következett, aki rövid felszólalásában azt hangsúlyozta: akkor lehet megszüntetni a propagandagyárat, ha elegen kint vannak a tüntetéseken, és elegen hiszik el, hogy elérhető a cél.

Tarr Zoltán EP-képviselő többször megemlítette Orbán Balázs nevét, amire hangos „hazaáruló!” skandálás volt a közönség reakciója.

Utolsóként Magyar Péter lépett színpadra, aki azzal a Hitlernek tulajdonított idézettel kezdte a felszólalását, mely szerint „Ismételj egy hazugságot elég sokszor, és az emberek azt fogják hinni, az az igazság.” Magyar szerint a közmédiában dolgozók megfogadták Hitler tanácsait.

Magyar adatokat sorolt az ország romló gazdasági helyzetéről, valamint azt kérdezte, Orbán miért nem ezekeről a témákról beszél, és miért nem ezekről van szó a közmédia músoraiban.

A politikus felszólította Papp Dánielt, MTVA vezérigazgatóját, hogy jöjjön ki az épületből, ha bent tartózkodik.

Magyar Péter ezután bojkottot hirdetett a kormánymédiával szemben: azt kérte a szimpatizánsaitól, hogy ne olvassák, ne nézzék a kormányzati médiumokat, akkor sem, ha a kedvenc zenekaruk, vagy a kedvenc sorozatuk megy ott.

A politikus ezután megpróbált bejutni a közmédia épületébe, de a portán azt közölték vele, hogy nincs joga bemenni, ezután kint a színpadon olvasta fel pártja 16 pontos követeléslistáját az MTVA felé.

Zárásként Magyarék piros-fehér-zöld konfettiket szórtak egy gépből a köztévé előtt sorfalat álló rendőrökre, majd megpróbálták élőlánccal körbevenni az MTVA épületét.

.

Valódi Hírek