Itt a friss időjárás-előrejelzés: Erős lehűlésre figyelmeztettek szombaton

Felerősödik a nyugati, északnyugati szél.

Szombaton erősen felhős vagy borult, párás, foltokban ködös időben lesz részünk. A nyugati, délnyugati tájakon esetleg vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró. Északon szitálás, kisebb eső előfordulhat, majd a Dunántúl délnyugati részét hajnalban kisebb csapadéktömb érheti el – írta friss előrejelzésében a Hungaromet Zrt.

A nyugati, északnyugati szél az Észak-Dunántúlon helyenként élénk, Sopronnál olykor erős lesz. Északkeleten az északi, északkeleti irányú szelet kísérhetik néhol élénk lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul, keleten lesz a legenyhébb az éjszaka. Nyugaton, délnyugaton viszont ahol elvékonyodik a felhőtakaró, ott ennél pár fokkal hidegebb is lehet.

Napközben többnyire borult idő várható, majd a déli, kora délutáni óráktól az ország északkeleti felén vékonyodhat, szakadozhat a felhőtakaró és rövidebb időre a nap is előbukkanhat. Szitálás, kisebb eső előfordulhat az országban, de jelentősebb eső, zápor inkább csak a Dunántúl nyugati felén valószínű. Az általában északnyugati, nyugati irányú szelet a Dunántúl északnyugati részén élénk, olykor esetleg erős lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Forrás: met.hu

(met.hu nyomán)

Valódi Hírek