Mi a frász folyik itt? Hadházy kiszúrta Orbán Viktor feleségének eddigi legdurvább botrányát (+fotó)

A felcsúti ház tulajdoni lapja sok mindent elárult Lévai Anikó és Orbán Viktor múltjáról.

Orbán Viktoréknak egyre több ingatlanja van Felcsúton, a tulajdoni lapokról pedig érdekes információk derültek ki – írta meg Hadházy Ákos független parlamenti képviselő kedden.

Hadházy Lévai Anikó nevére bejegyzett orosz jelzálogjogra bukkant, ez újabb kérdést vet fel Orbán Viktor „oroszellenességéről”

Ahogy megírtuk, Orbán Viktor családja szépen lassan felvásárolja a házakat Felcsúton. A Lévai Anikó nevére bejegyzett

ház tulajdoni lapján pedig az orosz Sberbank jelzálogbejegyzése szerepelt.

Hadházy Ákos Facebook-bejegyzését változtatás nélkül közöljük alább:

„Tudta? Az Orbán család már 2004-BEN IS OROSZ BANKBÓL kapott kölcsön, pedig akkor még legalább szavakban nagy volt Orbánnál az oroszoktól való függetlenség vágya.

Tegnap bemutattam a felcsúti nyaraló mellett megvásárolt két rozzant viskót és a kertjükben kialakított fél hektáros parkot. Emiatt néztem meg a stadion melletti luxus parasztház tulajdoni lapját (tulajdonos Lévai Anikó).

A tulajdoni lap elárulta a titkot

Egészen meglepődve láttam, hogy a ház tulajdoni lapján egy 37500 svájci frankos, az OROSZ TULAJDONÚ SBERBANK Zrt. javára bejegyzett JELZÁLOGJOG nyoma virít. A házat 2002-ben vették és 2004 decemberében vettek fel kölcsönt az orosz banktól.

Ez persze a mai, ezermilliárdos vagyon mellett nagyon szerény összeg (meg ugye tudjuk, hogy mára Mészárosnak és Tiborcznak is van már saját bankja), de ez az orosz hitel mégis felvet kérdéseket.

Leginkább ugye azt, hogy a szavakban akkor még harcos orosz elnyomás ellenes politikus felesége miért éppen egy orosz banktól vesz fel családi kölcsönt? És vajon hány ilyen kölcsön volt még, amit nem ismerünk? És vajon mennyire kedvező feltételekkel kapta a hitelt az Orbán család?

Húsz éve vették fel a hitelt

Persze ez csak egy apró érdekesség, annyit mutat, hogy Orbánék már 2004-ben sem idegenkedtek az oroszok pénzétől. Ennél természetesen sokkal nagyobb botrány az, ahogyan nyíltan a háborús bűnös oroszok talpát nyalja (és hogy pl. Orbán Balázs még mindig az államtitkára maradhat).

És persze ma már elég szólni Tiborcznak vagy Lőrincnek, van saját bankjuk: a Gránit Bank a vőé, az MBH a stróman haveré (az viszont ironikus, hogy a beolvasztott MKB bankon keresztül az orosz Sberbank ügyfelei is Orbánékhoz jutottak. Szép karrier).

FRISSÍTÉS: Felhívták rá a figyelmem, hogy a hitelt valószínűleg még a német Volksbanktól vették fel, amelynek magyar leányát megvette az orosz Sberbank. Ettől függetlenül a többi áll: 20 év alatt a hitelfelvételtől eljutottak oda, hogy övék a bank, illetve a bankok.”

(Hadházy Ákos/Facebook)

Valódi Hírek