DK: Lázár Jánosnak azonnali hatállyal le kell mondania! (+videó)

Barkóczi Balázs a MÁV állapota miatt lemondásra szólította fel Lázár Jánost.

Folyamatos késések, síntörések, kisiklások, túlzsúfolt pólóbuszok jellemezték az idei nyarat a MÁV-nál. Az utasok felháborodása egyre nőtt, Lázár János csak hebegett-habogott.

Barkóczi Balázs, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője a Nyugati-pályaudvaron tartott sajtótájékoztatót vasárnap.

Káosz volt a nyár a MÁV-nál

Nem működik a vasúti közszolgáltatás. Folyamatos késések, síntörések, kisiklások, túlzsúfolt pólóbuszok jellemezték az idei nyarat. Az Orbán-kormány cserben hagyta a dolgozó magyarok millióit – vázolta a drámai helyzetet a képviselő.

„A Demokratikus Koalíció már jelezte, hogy egy több szakértővel kidolgozott tömegközlekedési koncepcióval bír, melynek része a vasúti közlekedés problémáinak megoldása is, ezt a parlamenti ülésszak kezdetén be is fogja mutatni”

– mondta.

Megoldás helyett orbáni megszorítások a vasútnál is

Barkóczi felhívta a figyelmet a kormány újabb megszorítására, miszerint október 14-től

a mozdonyvezetők veszik át a jegyvizsgálók eddigi munkáját

700 elővárosi vonaton. A jegyvizsgáló ugyanis többek között ellenőrzi az ajtók, a mosdók, az utas-tájékoztatási rendszer, a mozgássérült emelők működését és a szerelvény műszaki állapotát is, emellett

a fékpróbákat is el kell végezniük.

„Ha 700 elővárosi vonalon nem lesz jegyvizsgáló, akkor ez egyáltalán nem fejlesztést vagy modernizációt jelent, hanem újabb megszorítást”

– fogalmazott a képviselő.

Kapcsolódó: Barkóczi Balázs brutális állapotokat tapasztalt, miközben Orbánra és Lázárra várt a Keleti pályaudvaron (+videó)

Lázárnak mennie kell!

Hozzátette: nem elég, hogy nem fejlesztik az elővárosi vonatokat, nincs megoldva számos helyen az állomásépületek és megállóhelyek akadálymentesítése sem.

A Demokratikus Koalíció szerint több pénzt kell átcsoportosítani a jegyvizsgálók, a vasúti dolgozók bérrendezésére,

a vasúttól nem megvonni kell, hanem fejleszteni,

a területért felelős miniszternek, Lázár Jánosnak pedig azonnali hatállyal le kell mondania – jelentette ki Barkóczi Balázs.

A képviselő sajtótájékoztatóját itt nézheted meg:

(Barkóczi Balázs/Facebook)

Valódi Hírek