Hivatalos: Meghalt a Hezbollah vezetője

Többé nem terrorizálhatja a világot – közölték.

Péntek este óta nem közöltek információkat arra vonatkozóan, hogy a Hezbollah vezetője, Hassan Nasrallah túlélte-e az izraeli légierő csapását.

A közösségi médiában tudatták, hogy meghalt a Hezzbollah vezetője

Az izraeli védelmi erők (IDF) szombat reggeli közlése szerint a terrorszervezet vezetője meghalt az akció során.

„Naszrallah többé nem terrorizálhatja a világot”

– tudatta az X közösségi oldalon közzétett bejegyzésében az IDF.

Hozzátették: a támadás óriási pusztítást okozott az iszlamista mozgalom főhadiszállásán, sokan már akkor gyanították, hogy a szervezet vezetője nem élhette túl a támadást. A 64 éves vezető 32 éve irányította a síita csoportot.

Az izraeli külügyminisztérium szintén megerősítette a hírt

A Hezbollah nem ismerte el vezetőjük halálát, ezért az információt teljes bizonyossággal nem lehet megerősíteni. Az IDF tájékoztatása szerint végeztek Ali Karakivel, a Hezbollah déli frontjának parancsnokával, valamint a mozgalom más vezetőit is likvidálták.

„Az IDF megerősíti, hogy Hassan Nasrallah-t, a Hezbollah terrorszervezet vezetőjét és egyik alapítóját tegnap megölték Ali Karkival, a Hezbollah déli frontjának parancsnokával és további Hezbollah-parancsnokokkal együtt. Naszrallah többé nem fogja tudni terrorizálni a világot”

közölte az X-en az izraeli külügyminisztérium.

A Hezbollah időközben megerősítette vezetőjük halálát. Kijelentették, hogy tovább folytatják Izrael elleni harcukat Libanon védelmében. Nasrallah halála után a terrorszervezet hivatalos tévécsatornája Korán-verseket kezdett sugározni.

(portfolio.hu nyomán)

Kapcsolódó:

Nagyon veszélyes a helyzet a Közel-Keleten: Véres háború elé néz a térség

Izrael brutális csapást mért Libanonra, több tíz tonna bombát dobtak Bejrútra – videók

Valódi Hírek