Gyurcsány Ferenc fontos dologra emlékeztette az őt hibáztató Vitézyt

Gyurcsány alaposan kiosztotta a fontos tényt elhallgató Vitézy Dávidot.

Izgalmas helyzet alakult ki a Facebookon Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke és a budapesti politikus között. A mai nap azzal indult, hogy a főpolgármester-választáson alulmaradt, Fidesz-támogatott Vitézy Dávid egy Facebook-posztban úgy vélte, „végre leleplezte” a DK elnökét.

Ebben szemére vetette, hogy egy videóban Gyurcsány Ferenc megemlítette Draskovics Tibor volt pénzügyminisztert, aki jelenleg a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának elnöke. Gyurcsány Ferenc ugyanis rávilágított a Vitézy pontatlan érvelésére.

Vitézy egy pozíciót hiányolt

Vitézy egy régi sérelmével hozakodott elő . Posztjában azt írta:

„{A} tavaszi főpolgármesteri kampányban gyakran vetette a szememre Karácsony Gergely azt a történetet, hogy 2019-ben az ő megválasztása után csak rajtam múlt, hogy nem lettem a BKK vezetője. A DK elnöke ehhez képest ma a fővárosi vezetőket védő videó-sorozatában büszkén vallotta be: ő ajánlotta a BKK élére az új vezetőt 2019-ben, Draskovics Tibor személyében. „

Gyurcsány Ferenc egy kommenten válaszolt is Vitézynek a posztja alatt. Ebben rávilágított arra, amiire Vitézy már úgy tűnik nem, vagy csak homályosan emlékszik:

„Akkor most komolyan: földszintes felháborodás földszintes mentalitást takar. Az csak hab a tortán, hogy Vitézyt vezérigazgatónak szerette volna Karácsony. Két férfi, két feladat, két szerep.

Baj van az emlékezettel, a tudással, az erkölccsel? Ki tudja?”

– emlékeztette a pártelnök.

Facebook / Vitézy Dávid posztja alatt Gyurcsány Ferenc hozzászólása

Gyurcsány Ferenc helyretette Vitézy Dávid állításait

A Fidesz által támogatott volt főpolgármester-jelölt azonnal billentyűzetet ragadott, és újra beszólt Gyurcsány Ferencnek:

„Segít tisztábban látni, hogy a szégyenkező hallgatás helyett a büszke beleállást választotta, nyilván annak reményében, hogy ez segít újabb 5 évre megszerezni ezeket a helyeket Karácsony kizárólag önökkel egyeztetve kiírt pályázatán.”

Bár kész tényként igyekezett beállítani Vitézy amit írt, azzal, hogy kérdéseket tett fel kommentje végén a DK elnökéhez, maga cáfolta meg, amiket pár sorral feljebb írt.

„Draskovics Tibor újrázását is támogatja? Beadnak pályázatot? A nagy cégeknél Bolla Tibort, Walter Katalint, Mártha Imrét is tartani szeretné a DK?”

Facebook / Vitézy Dávid posztja alatt Gyurcsány Ferenc hozzászólására adott válasz

Több sem kellett, Gyurcsány Ferenc emlékeztette Vitézy Dávidot egy fontos tényre: a Fidesz az ő javára léptette vissza jelöltjét a 2024-es önkormányzati választáson.

Külön emlékeztette a politikust arra is:

„Ön véletlenül nem egy párt jelöltje volt?”

Majd leírta, mi történt a főpolgármester által kiírt pályázatokkal:

„Tényszerűen tájékoztatom, Karácsony Gergely nem tájékoztatott se engem (miért is tette volna?), se egyik DK-s képviselőt arról, hogy pályázatot kíván kiírni.

Az üzleti életben bevett gyakorlat vezérigazgatót pályázat keretében kiválasztani. Ez szerintem a fővárosi cégeknél is helyes lehet, ha a tulajdonos váltani akar. Ha nem, akkor nem értem, hogy minek ír ki pályázatot.

Igazgatósági tagokat, elnököt sehol a világon nem pályáztatnak. Nem is értenék vele egyet, ha megkérdeznének. De nem kérdeztek meg. Nagyon helyesen. Mert az IT tagok a tulajdonos bizalmi képviselői, akiket a rendelkezésre álló körből

a szakértelem figyelembe vételével, de bizalmi alapon kell választani.

Mert ők közvetítik a tulajdonos elvárásait, szempontjait.”

Vitézy Dávid Facebook-posztja alatt követhető a figyelemre méltó dialógus:

(Vitézy Dávid/Facebook)

Valódi Hírek