Vérfagyasztó bűnügy rázta meg Szegedet: Elfogták a kegyetlen férfit

A tettes ököllel verte a földön fekvő védtelen lányt.

Az ügyészség 15 év fegyházbüntetést javasolt annak a férfinak, aki tavaly nyáron brutális kegyetlenséggel megvert egy fiatal lányt Szeged belvárosában, mert az nem volt hajlandó vele beszélgetni. A vádlottat szerdán vezetőszáron kísérték a Szegedi Törvényszék tárgyalótermébe, ahol nem tett vallomást. A sértett az ülésen nem jelent meg.

A támadás 2023. augusztus 5-én történt, a hajnali órákban, Szeged belvárosában. Az ügyészség vádirata szerint N. S. a Feketesas utcában figyelt fel az éppen telefonáló fiatal lányra, akit követni kezdett, és próbálta megszólítani, a lány azonban figyelmen kívül hagyta a férfit.

A vádlott ekkor dühbe gurult, levetkőzött, és agresszíven a lány felé indult. Amikor utolérte, hirtelen erővel tarkón ütötte, mire a sértett eszméletét vesztve zuhant a földre. A támadó ezt követően

még több ökölcsapást mért a földön fekvő védtelen lányra.

A férfi a lányt felemelte, majd többször is a földhöz vágta, amelynek során a sértett koponyája súlyosan megsérült. Az elkövető végül felemelte a földről a lányt, karjába kapta, majd vállára dobva a Kazinczy utca felé indult vele. Út közben a lány fejét egy templom téglakerítésén is végighúzta.

A bántalmazást csak akkor hagyta abba, amikor járókelők felfigyeltek a történtekre. A férfi látva a szemtanúkat,

a magatehetetlen lányt egy imafülkébe dobta, majd elmenekült a helyszínről.

A sértett közvetlen életveszélyes állapotba került, súlyos agykárosodást szenvedett, pusztán csak a gyors orvosi beavatkozás mentette meg az életét. Az elkövetőt

különös kegyetlenséggel elkövetett emberölési kísérlettel vádolják.

Az előkészítő ülésen az ügyész hangsúlyozta: a vádlott brutálisan és gátlástalanul cselekedett. A tettesre beismerés esetén 15 év fegyházbüntetést és 10 év közügyektől való eltiltást kértek, a férfi nem lenne jogosult szabadlábra bocsátásra.

A vádlott nem fogadta el a vádat, de vallomást sem tett. Védője vitatta, hogy a vádlott 10-15 plusz ütést mért volna a lányra, és azt is kétségbe vonta, hogy a férfi bedobta volna a lányt az imafülkébe, valamint hogy „emberi mivoltából kivetkőzve” cselekedett volna. A védő ügyvéd arra kérte a bíróságot, hogy a vád minősítését enyhítsék életveszélyt okozó testi sértésre.

Az igazságügyi orvosszakértői vélemény nem tudta pontosan megállapítani, hogy a sértett szenvedett-e maradandó károsodást, így az ügyészség kérte a vizsgálat kiegészítését a tárgyalás esetére.

A sértett polgári jogi keresetet is benyújtott, a védelem 10 millió forint sérelemdíjat elismert, amelyet a vádlott egy hozzátartozója a tárgyalásra készpénzben el is hozott. A végleges sérelemdíj összegét a bíróság a tárgyalás lezárultával határozza meg, amely január 13-án folytatódik – közölték.

(telex.hu nyomán)

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek