Nagyon durva dolgot állít Trump: Érik a botrány

Donald Trump már megint majdnem merényletkísérlet áldozatává vált?

Nem egyszerű Donald Trump amerikai exelnök és egyben republikánus elnökjelölt helyzete: rendszeresen érik az életét veszélyeztető támadások. Trump ezeket a veszélyeket azonban látszólag meglehetősen lazán kezeli – nem véletlenül: ezek nagyon jót tesznek a romló győzelmi esélyeinek.

Donald Trump azt állítja: újabb merényletkísérlet készült ellene

Utoljára szeptember 15-én golfozás közben iktatták volna ki, most pedig Trump sajtófőnöke beszélt „tényleges és egyértelmű” fenyegetésről Iránból. A stáb azt állítja, hogy az Egyesült Államokat így akarják káoszba taszítani és destabilizálni a külső hatalmak.

Trump kampányának semmiképpen sem árt, hogy folyamatosan veszélyben forog az élete, sőt: így idősebb életkora ellenére bátorságot és harciasságot demonstrálhat. Ráadásul a népszerűtlen, jogerős bírósági ítéletben elmarasztalt, összeesküvéselmélet-terjesztő elnök a támadások hatására támogatókat szerezhet, így „visszacsúszhat” a hatalomba.

Az esettel kapcsolatban a republikánus elnökjelölt a következőket írta az X-en:

Komoly fenyegetés (jött) az életemre Iránból. Az egész amerikai hadsereg figyel és vár. Irán már tett olyan lépéseket, amelyek nem jöttek be, de újra megpróbálják.

Senkinek sem jó a helyzet. Több ember és fegyver vesz körül, mint amennyit valaha is láttam. Köszönöm a Kongresszusnak, hogy egyhangúlag több pénzt hagyott jóvá a titkosszolgálatnak – nulla „NEM” szavazat, (és) ez szigorúan kétpárti volt.

Jó látni, hogy a republikánusok és a demokraták összefognak valamiben. Egy volt elnök elleni támadás azt mutatja, hogy a támadónak halálvágya van„.

(Donald J. Trump/Twitter)

Valódi Hírek