Meglepő hír érkezett a durván megalázott Iványi Gábor egyházáról

Iványi Gábor egyháza a civilek segítségével kerül a víz felszíne fölé.

17 millió 557 ezer 370 forintot gyűjtöttek össze a civilek az Iványi Gábor tiszteletére rendezett demonstráción a Blaha Lujza téren múlt héten. Az adományokat a Magyar Evangéliumi Testvérközösség a helyszínen körbeadott adományperselyekben gyűjtötte össze – számolt be róla a felekezet a weboldalán.

Az Emberek az emberekért című rendezvényre mindenkit vártak, aki kiáll Iványi Gábor és az általa irányított MET tevékenységéért, vallási irányultságtól függetlenül.

Iványi Gábor egyháza mögött hatalmas támogatás van

A rendezvényen igazi sztárgarmada lépett fel. Felszólalt többek között Bálint András, Cserhalmi György, Für Anikó, Jordán Tamás – és sokan mások – írtuk meg múlt hétvégén.

Mint ismert, Iványi Gábor intézményei – amelyek hátrányos helyzetű gyermekek, hajléktalanok és idősek ellátásával foglalkoznak – egyre nehezebb helyzetbe kerülnek Orbán Viktor kormányának intézkedések miatt.

A Magyarországi Evangéliumi Testvérközösséget

  • a magyar kormány megfosztotta egyházi státuszától,
  • forrásaikat megvonták,
  • intézményeik számláit inkasszózták,
  • és több iskolájukat is bezárták.

A bíróság ugyan jogvédelmet rendelt el az iskolák számára, azonban a fideszes főispán vezette kormányhivatal ezt figyelmen kívül hagyja. Iványi Gábort hatósági erőszak vádjával is fenyegetik, amit a kormányzati elnyomás újabb kegyetlen eszközeként lehet csak értelmezni.

Valódi Hírek