Rendkívüli: Újabb részletek jöttek a budapesti gyógyszergyári tűzről

A gyógyszergyári tűz kapcsán gyorsan érkeznek a .

Beszámoltunk róla, hogy tűz ütött ki a kőbányai Egis Gyógyszergyár területén, a Keresztúri úton. Az üzemben egy, a gyógyszerek előállításához szükséges veszélyes oldószer gyulladt ki, amelynek következtében két dolgozó megsérült. Veszélyes anyag végül nem került a levegőbe; a tüzet még a hatóságok kiérkezése előtt sikerült eloltaniuk az ott dolgozóknak.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője a 24.hu kérdésére elmondta, két főt láttak el a baleset helyszínén. „Fájdalomcsillapítás és protokoll szerinti sürgősségi beavatkozások után a sérülteket sürgősségi osztályra szállítottuk” – közölte.

Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője a portál kérdésére azt közölte: a rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit. Nyomozást indítottak foglalkozás keretében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt ismeretlen tettes ellen.

Megszólalt Kőbánya országgyűlési képviselője, a DK-s Arató Gergely is, aki a tűzeset kapcsán azonnal tájékoztatta a lakosságot. A képviselő azt írta:

Nem veszélyezteti Kőbányát az EGIS-ben történt robbanás! A reggel a Keresztúri úti gyárban történt balesetben két személy megsérült, de szerencsére a kerítésen kívül semmilyen negatív hatás nincs, a lakosságot nem érinti az esemény.

(Arató Gergely/Facebook)

Valódi Hírek