DK: A kormány vonja vissza a 130 pontos megszorítócsomagját! (+videó)

Az Orbán-kormány támadást indított a családok ellen.

Miközben segítőkész civilek, politikusok és otthonaikat féltő polgárok pakolják a homokzsákokat, hogy védjék a várost és az országot, a kormány egy 130 pontból álló, súlyos megszorítócsomagot jelentett be – hívta fel a figyelmet Varju László, a DK országgyűlési képviselője szombaton megtartott sajtótájékoztatóján.

Hangsúlyozta: amíg az ország védekezik, sok esetben a kormány és a magyar állam helyett is,

addig a kormány támad, méghozzá a magyar közszolgáltatásokra, a magyar gazdaságra és a magyar családokra.

Közölte: a Demokratikus Koalíció elutasítja a kormány 130 pontos megszorítócsomagját, amely legalább annyira hazafiatlan és káros, mint amennyire alattomos időzítéssel jelent meg az árvízi védekezés legkritikusabb napjaiban.

  • A DK szerint nem szabad elvenni a mentőautó-beszerzésre szánt kétmilliárd forintot, amikor senki sem lehet biztos abban, hogy időben kiér hozzá a mentő.
  • Nem szabad elvenni a falusi mellékutak felújítására szánt hárommilliárd forintot, amikor a vidéki úthálózat mellékútjainak jelentős része járhatatlan.
  • A DK szerint nem szabad újabb pénzt elvonni a fővárostól, kiváltképp akkor nem, amikor minden erejével az árvízi védekezésre koncentrál.

„A DK visszautasítja a kormány Magyarország elleni támadását!

Azt javasoljuk a kormánynak, hogy vonja vissza ezt a megszorítócsomagot, és vegyen inkább példát rólunk: legyenek ott a gátakon és védjék a hazát ahelyett, hogy rátámadnak”

– közölte Varju László.

Videó:

(Varju László/Facebook)

Kapcsolódó:

Gyurcsány Ferenc: A kormány suttyomban csinált megszorítócsomagot az árvíz alatt (+videó)

Valódi Hírek