FRISS: Orbán rendkívüli bejelentéseket tett az árvízvédelmi operatív törzs ülése után

Szerda reggel ülést tartott az operatív törzs.

A miniszterelnök sajtótájékoztatót tartott az árvízvédelmi operatív törzs szerda reggeli ülése után

A vízügy, a honvédség, a katasztrófavédelem, a rendőrség, és elítélt rabok, összesen 4392 ember vesz részt az árvíz elleni védekezésen; jelenleg Pilismarót, a 11-es főút egyes szakaszai, a Margitsziget és a Batthyány téri 2-es metró a legnehezebb helyszínek – mondta Orbán Viktor az árvízvédelmi operatív törzs szerda reggeli ülése után tartott budapesti sajtótájékoztatón.

A miniszterelnök jelezte: a Duna és a Lajta mosonmagyaróvári szakaszánál 12 kiemelt állami helyszínen folyik védekezés, töltésmagasítás, fóliázás, nyúlgátépítés. Ezen a területen a felhasznált homokzsákok száma 39 335.

Az önkormányzati védvonalakon 31 kiemelt helyszínen zajlik munka, ott eddig 1 millió 421 500 homokzsákot töltöttek meg, amelyeket nagy részben fel is használtak – közölte.

Pilismaróton körülbelül 500 ember dolgozik, 35 ezer homokzsákot kellene beépíteni, a nyúlgát készültsége most hagyja el a 70 százalékot, „tehát ott dolgoznunk kell” ma és holnap – mondta.

A 11-es főút egyese szakaszait nem lehet megvédeni, az operatív törzs ezért úgy döntött, hogy megkerülő utakat nyitnak a lezárt szakaszok helyett.

Orbán Viktor kitért arra, hogy nehéz helyszín a Margitsziget és a Batthyány téri 2-es metró, ahol nem tudják megakadályozni, hogy a víz beszivárogjon, de a vízügyesek vállalták, hogy a víznyelő rácsok felé tudják terelni a beszivárgó vizet, így talán még a metró közlekedését sem kell leállítani.

(MTI nyomán)

Kapcsolódó:

Figyelem! Megjelent Orbán Viktor rendelete az árvízi védekezésről

Koránt sincs vége: Drámai híreket közölt a vízügy az árvízről

Karácsony Gergely: Budapest felkészült az árhullám tetőzésére

Valódi Hírek