Természetes hatású műbelek a böllérmunkához

Ahhoz, hogy böllérként a lehető legjobb minőségű termékeket készíthessük el, nagyon fontos az alapanyagválasztás. Kolbász- vagy szalámikészítés esetén a hús és az adalékanyagok magas minősége mellett az sem mindegy, milyen belekkel dolgozunk.

Az ArthurMarket webshop raffolt műbelek kínálata igen széles, így minden böllér megtalálhatja azt a terméket, ami számára a legideálisabb. Ezek a belek bár nem ehetőek, rendkívül természetes hatást keltenek, és igen könnyű velük dolgozni.

Hagyományőrzés és minőség

Az ArthurMarket műbeleinek megjelenése abszolút tükrözi a régi, dédnagyanyáink idején készített kolbászok küllemét. A műbelek azért egyre népszerűbbek, mert nem kell bajlódni a mosásával és a tisztításával használat előtt, és nem szakadnak olyan könnyen, mint a valódi belek.

A raffolt műbelek gyorsítják és nagyon megkönnyítik a munkavégzést. Mivel a bélmosás elhagyható, így ezzel rengeteg időt spórolhatunk, ráadásul rugalmas szerkezetüknek köszönhetően pillanatok alatt megtölthetőek, nem kell aggódnunk attól, hogy egy esetleges túltöltés esetén azonnal szétszakadnak.

Milyen műbelek közül válogathatunk?

Az ArthurMarket termékkínálatában kapható raffolt műbelek között találunk mahagóni színű beleket különböző átmérővel, amelyek mélyebb színüknek köszönhetően nagyon jól használhatóak például kolbász töltésére. A paprikás kolbászhoz kifejezetten ajánlott, mert nagyon jól illik a színvilág az ízvilághoz.

A raffolt, natúr műbelek rostokkal megerősített cellulózból készült belek, amelyeket a húsiparban gyakran használnak, de kistermelők számára is tökéletes választás. Természetes megjelenést kölcsönöznek a termékeknek, igen könnyű a kezelhetőségük, és egyenletes átmérőjük miatt nagyon népszerűek. Nemcsak hagyományosan vékony kolbászokhoz, de turistaszalámik, vastagabb kolbászok vagy éppen vegán szalámik elkészítéséhez is tökéletesek.

Hogyan használjuk a műbeleket?

A műbelek használata végtelenül egyszerű, csak néhány alapvető szabályt kell betartanunk. Kézmeleg vízben áztassuk fél órán keresztül, majd ezt követően helyezzük fel a töltőcső végére, miután a másik végét elkötöttük vagy klipszeltük.

Töltésnél tartsuk szorosan, hogy ne keletkezzen légbuborék, és a töltést követően csavarjuk el a végét a könnyebb elkötés érdekében. Füstölést megelőzően 1-2 napig mindenképpen szárítsuk a terméket, soha ne helyezzük azonnal a füstölőkamrába. Ha főzzük, a műbelek maximum 80°C-ot bírnak főzés közben.

Magas minőség és magával ragadó ízvilág

Az ArthurMarket shop műbelei kiváló tartást adnak a termékeknek, így szép, egyenletesen kunkorodó, végig azonos átmérőjű, esztétikus húsárukat készíthetünk.

A füstölés során átengedik a füstöt, így nem gátolják a folyamatot, ezáltal az aromák kiteljesedését sem. Az egyenletes vastagsággal rendelkező, azonos súlyú termékeket sokkal könnyebb füstölni. Nem lesz néhol erősebb, máshol pedig kevésbé intenzív az aromás íz, hiszen azonos módon és mértékben járja át a füst, így egy finom ízvilág lesz rájuk jellemző.