Újpest polgármestere felajánlotta a DK segítségét az árvízi védekezéshez Karácsonynak

A DK tagjai már kint vannak a gáton.

Nyílt levélben ajánlotta fel Karácsony Gergely részére a DK fővárosi frakciójának segítségét Déri Tibor, Újpest polgármestere. A Fővárosi Közgyűlés újraválasztott baloldali képviselője az árvíz elleni védekezésben ígért segítséget a főváros vezetése számára a közelgő – és várhatóan hétfőn betörő – budapesti árvíz kapcsán.

Déri Tibor bejegyzését változtatás nélkül idézzük alább:

🆘 FŐVÁROSI KÖZÖSSÉGÜNK FELAJÁNLJA TELJES SEGÍTSÉGÉT A BUDAPESTI ÁRVÍZI VÉDEKEZÉSHEZ! 🆘

Tisztelt Főpolgármester Úr!

Kedves Gergő!

A Demokratikus Koalíció fővárosi közössége figyelemmel követi a jelenlegi árvízi helyzetet, amely komoly kihívás elé állítja Budapestet és annak lakosait. Tudjuk, hogy a Duna vízszintje gyorsan emelkedik, és a következő napokban jelentős védekezési feladatok várnak mindenkire, aki a főváros biztonságáért dolgozik.

Mivel a folyó vízállása továbbra is bizonytalan, és sokakat fenyegethet az árvíz, különösen a folyó menti területeken, közösségünk úgy érzi, hogy minden rendelkezésre álló erőforrásra szükség lehet a védekezés során. Bár nem tudjuk előre, pontosan hol és mikor fog tetőzni a Duna, a Demokratikus Koalíció fővárosi tagjai minden lehetséges módon készek támogatni Önt és csapatát ebben a nehéz időszakban.

Ezért felajánljuk segítségünket az árvízi védekezéshez, legyen szó akár fizikai munkáról, szervezési feladatokról, vagy bármilyen más formában történő közreműködésről.

Célunk, hogy közösen megőrizzük a fővárosunk biztonságát és minimalizáljuk a károkat, amelyek az árvíz következtében érhetik a budapesti polgárokat.

Bízunk benne, hogy együtt sikeresen fel tudunk lépni a természet kihívásával szemben, és közösségünk ereje hozzájárulhat a védekezés hatékonyságához.

Tisztelettel:

A Demokratikus Koalíció fővárosi közössége nevében

Déri Tibor

.

Gyurcsány Ferenc pártelnök szintén az árvíz kapcsán posztolt: mint írta, a DK-sok már kint vannak a gáton, ahol a helyük van.

„Nem a víz az úr!
Kezdődik!
És akkor mostantól kint a gáton, ahol kell. Újpesten Varju Laci, Déri Tibi már kint.
Megküzdünk.
Az árral is.”

.

(címlapkép: illusztráció egy korábbi budapesti áradásról)