Mi a kín folyik itt? Orbán hátsójába költözött Tiborcz István

Tiborcz István lakcíme immár a várban van.

A cégbírósági bejegyzés alapján Tiborcz Istvánnak abban az I. kerületi ingatlanban van az új lakóhelye, ahol februárban Orbán Viktor tartott kormányzati találkozót – írta meg kedden a hvg.hu.

Már a lakcímét is átíratta Tiborcz István

A miniszterelnök veje augusztus 30-ával jegyeztette be az új címét cégcsoportja, a BDPST Group több tagjánál, köztük a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt.-nél. Ez utóbbi cég áttételesen tulajdonosa is a Fortuna utcai ingatlannak. A felújításról eddig úgy beszéltek, mint a BDPST-csoport beruházásáról.

Arról nem volt szó, hogy a család lakóingatlanául szolgálhat majd.

A portál szerint az nem egyértelmű, hogy Tiborcz István ténylegesen az épületben lakik-e. Elvileg mindenkinek a valós címadatot kell megadnia a cégbíróság számára, amit az ellenjegyző ügyvédnek ellenőriznie is kell a nyilvántartásból. Olyan kötelezettség azonban nincs, hogy ténylegesen is ott kellene laknia.

Tiborcz lakcíme eddig egy XII. kerületi ingatlanba volt bejelentve. Felesége,

Orbán Ráhel lakóhelyeként viszont a mai napig szülei Cinege úti ingatlanja szerepel

a cégnyilvántartásban, tették hozzá.

A Fortuna utcai műemlék ingatlanban tartott titkos tanácskozást Orbán

Megírtuk, hogy a budai várnegyedben található Fortuna utca egyik ingatlanjában találkozott február 25-én vasárnap délután Orbán Viktor, Rogán Antal, Dömötör Csaba és Orbán Balázs. Az ügyet megszellőztető 444 cikkében fotók is láthatók arról, amint a politikusok megérkeznek az illetéktelenek elől gondosan elzárt helyszínre.

A fotósokat azonban nem tudták megakadályozni, hogy a kordonon kívül megörökítsék az érkező nagyhalakat.

Az épület környékét megszállták a rendőrök.

„Családi ingatlan” a Karmelita közelében

Beszámoltunk arról, hogy az ingatlant nemrég újították fel, a használatbavételi engedélykérelmet is csak februárban nyújtották be a kormányhivatalnak.

A budavári luxusingatlan a miniszterelnök hivatalának otthont adó karmelita kolostortól alig pár száz méterre található. A műemléképületbe bortrezort, szivarszobát, mozitermet is terveztek.

Az ingatlant 2019 májusában

vásárolta meg 370 millió forintért az IBC Real Estate Kft.,

Tiborcz István érdekeltsége. Hogy ez az ár reális-e egy a budai várban található épületért – nem lakásért – már önmagában is sok kérdést vet fel.

Az ügyletre azután került sor, hogy az akkor még fideszes vezetésű I. kerületi önkormányzat lemondott az elővásárlási jogáról.

Kapcsolódó:

Kijöttek a lesifotók Orbán és Rogán szupertitkos vasárnapi találkozójáról

Valódi Hírek