Most lett elege Lázárból a DK-nak: Bekéreti a minisztert az ellenzéki párt

A DK kezdeményezi Lázár János parlamenti meghallgatását.

Az összeomlás szélére került a magyar vasúti közlekedés, ezért az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának összehívását és

Lázár János közlekedésért felelős miniszter meghallgatását kezdeményezi

a Demokratikus Koalíció. Minderről Dávid Ferenc, a DK országgyűlési képviselője tájékoztatott lapunkhoz is eljuttatott közleményében.

A DK jó okkal kéreti be Lázár János rombolásügyi minisztert

Lázár János ámokfutását állandó késések, lerobbant mozdonyok, szakemberhiány és a vasúti pálya kritikus állapota jellemzi. Mindez legutóbb egy utasokkal teli személyvonat kisiklását okozta a Keleti pályaudvarnál – emlékeztetett.

A Demokratikus Koalíció szerint az Orbán-kormány szándékosan hagyja összeomlani a magyar vasutat, mert egy fillérrel többet sem hajlandó áldozni rá, hogy a dolgozók időben és biztonságban eljussanak a munkahelyükre, a diákok az iskolába, a nyugdíjasok pedig az egészségügyi intézményekbe.

A dúsgazdag fideszesek soha nem járnak vonattal, így Orbán Viktornak nincs is szüksége gyors, megbízható és megfizethető vonatközlekedésre – mutatott rá Dávid Ferenc.

„Mi, szociáldemokraták azonban kidolgoztuk a magyar vasút megújulási programját. Többek között 50 százalék fölé növeljük a villamosított vasúti pályák arányát, a menetidőt a vasúti pályák és berendezéseik ütemezett felújításával, új és használt járművek beszerzésével javítjuk.

Késések esetén pedig osztrák mintára kompenzálni fogjuk az utasokat.

A DK vasúti programjának forrásait többek között a Budapest–Belgrád vasútra szánt állami forrásokból csoportosítanánk át”

– részletezte a párt országgyűlési képviselője.

Kapcsolódó:

Barkóczi Balázs brutális állapotokat tapasztalt, miközben Orbánra és Lázárra várt a Keleti pályaudvaron (+videó)

A DK parlamenti vitanapot kezdeményez a tömegközlekedés összeomlásáról (+videó)

Valódi Hírek